Καιρός: Φθινοπωρινές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι για αρκετές ημέρες – Πρόβλεψη από την Α. Τυράσκη

 Καιρός: Φθινοπωρινές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι για αρκετές ημέρες – Πρόβλεψη από την Α. Τυράσκη

Η πτώση της θερμοκρασίας που έχει γίνει αισθητή σχεδόν σε όλη τη χώρα ήρθε για να μείνει, καθώς οι σχετικά χαμηλές τιμές θα διατηρηθούν και την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Παρά τη μικρή άνοδο που περιμένουμε από τη Δευτέρα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, οι μέγιστες τιμές θα συνεχίσουν να κυμαίνονται στα επίπεδα των 18-22 βαθμών περίπου σε όλη τη χώρα. Παράλληλα οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν, με μικρή εξασθένηση στην έντασή τους, ενώ ενισχυμένοι θα είναι και οι ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο. Ιδιαίτερα σημαντικές βροχοπτώσεις δεν προβλέπονται τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 7 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά και νότια θα φτάσει έως 23 με 25 βαθμούς, στα βορειοανατολικά έως 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα έως 18 με 22 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 22-23 βαθμούς, στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 19-20 βαθμούς.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (M.Sc.)

Πηγή: ertnews.gr

Related post