Απίστευτο: Ομάδα νεαρών ανέβηκε στο στέγαστρο του Καλατράβα και διανυκτέρευσε στο ΟΑΚΑ – Δείτε βίντεο

 Απίστευτο: Ομάδα νεαρών ανέβηκε στο στέγαστρο του Καλατράβα και διανυκτέρευσε στο ΟΑΚΑ – Δείτε βίντεο

Τα βίντεο της ελληνικής ομάδας Urbex (Urban Exploration) Lumiere Urbex κόβουν την ανάσα, καθώς οι νεαροί κατάφεραν να περάσουν μια ολόκληρη νύχτα στα ανώτερα «διαμερίσματα» του ΟΑΚΑ. Η ομάδα αυτή, γνωστή για τις τολμηρές της εξερευνήσεις σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και τοποθεσίες που είναι δύσκολο να προσεγγίσει κανείς, ανέβηκε και περπάτησε στο στέγαστρο του Καλατράβα χωρίς τη χρήση εξοπλισμού ασφαλείας.

@lumiere_urbex

After 5 hours of walking it was worth the view #hiking #mountains #view #fy #mpesfypgamw #fygreece

♬ Me gustas tu x Missili – Tio

Οι νεαροί πέρασαν τη νύχτα τους σε αιώρες που έστησαν μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη τους στα ύψη. Παρά τις πολλές ερωτήσεις από τους θεατές των βίντεο, η ομάδα παραμένει μυστικοπαθής σχετικά με το πώς κατάφερε να φτάσει μέχρι εκεί, ενώ στα βίντεό τους φροντίζουν να κρύβουν τα πρόσωπά τους.

Στο προφίλ της ομάδας Lumiere Urbex, οι θεατές μπορούν να βρουν περισσότερα βίντεο με τολμηρές εξερευνήσεις. Μια από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές τους ήταν όταν έφτασαν στην κορυφή του όρους Πεντέλη, σε υψόμετρο 1.108 μέτρων.

Τι είναι το Urbex ή Αστική Εξερεύνηση

Η αστική εξερεύνηση (urban exploration) αναφέρεται στην εξερεύνηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων και υποδομών, υπόγειων τούνελ, εργοστασίων και άλλων περιοχών που είτε δεν είναι προσβάσιμες είτε έχουν εγκαταλειφθεί. Οι εξερευνητές urbex δεν αφαιρούν τίποτα από τους χώρους που επισκέπτονται και δεν κάνουν γκράφιτι, ενώ οι κίνδυνοι της δραστηριότητας περιλαμβάνουν από πτώσεις μέχρι νομικές συνέπειες για καταπάτηση ή διάρρηξη. Πολλές φορές, τέτοιες εξερευνήσεις συνδέονται και με την αναζήτηση αστικών μύθων, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο μυστηρίου.

Related post