«Ζούμε τη Ζωή» η νέα ταινία που πρωταγωνιστεί ο Άντριου Γκάρφιλντ

 «Ζούμε τη Ζωή» η νέα ταινία που πρωταγωνιστεί ο Άντριου Γκάρφιλντ

Στην θεματική εκπομπή για τον κινηματογράφο παρουσιάσαμε τον Άντριου Γκάρφιλντ που μίλησε για τη νέα του ταινία «Ζούμε τη Ζωή» που από σήμερα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους.

«Όταν το διάβασα, ήμουν σε βαθιά περισυλλογή για το νόημα της ζωής, όπως συνηθίζω αλλά ίσως πιο έντονα τότε. Σκεφτόμουν τη ζωή, τον θάνατο, την αγάπη, το νόημα, τον χρόνο. Στεκόμουν ότι είμαι 39 στα 40, κάπως στη μέση [της ζωής]. [Πέρασα] κάτι σαν κρίση μέσης ηλικίας: κοιτούσα μπροστά, κοιτούσα πίσω, κοιτούσα ακριβώς εκεί που είμαι και αναρωτιόμουν «και τώρα, τί;». Όλα αυτά, έχοντας βιώσει απώλειες στη ζωή μου -κάτι εντελώς καινούργιο-, αναδιαμορφώνοντας τον τρόπο που αντιμετωπίζω τον κόσμο, μεταμορφώνοντας πράγματα μέσα μου και δημιουργώντας χώρο για περισσότερα. Ευχόμουν να με κινητοποιεί η καρδιά μου, που ήταν εύθραυστη. Όσο ήμουν σε αυτή την βαθιά περισυλλογή, έφτασε το σενάριο. Και ήταν σαν να το είχα γράψει εγώ. Και από εκείνο το σημείο ένιωσα σαν… να είχα έμπνευση; Δεν είμαι σεναριογράφος, αλλά ήταν ο Νικ που περνούσε τη δική του εκδοχή, και σκέφτηκα, λοιπόν, αν εμείς «πλάσουμε» αυτές τις σκέψεις, τότε θα δημιουργηθεί μαγεία. Το θέμα δεν έχει σύνορα. Ένιωσα σαν να έφευγα από το καθιστικό μου. Αν ήμουν γλύπτης, θα έμπαινα στο στούντιο γλυπτικής μου μαζί με μια ομάδα σπουδαίων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων του Τζον, της Φλόρενς, του Νικ, του συνεργείου, του Στιούαρτ, του εξαιρετικού μας διευθυντή φωτογραφίας και θα δημιουργούσαμε κάτι από πηλό, από το είδος του συναισθηματικού υλικού που έτσι κι αλλιώς περισυλλογιζόμουν».

Η ταινία «Ζούμε τη Ζωή» έκλεισε το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» και θα προβληθεί σε λίγες μέρες και στο Φεστιβάλ της Ρώμης που στέλνουμε καθημερινά ανταπόκριση.

Πηγή: ertnews.gr

Related post