Ολλανδία: Εξετάζει αποστολή απορριφθέντων αιτούντων άσυλο στην Ουγκάντα – Στο τραπέζι η σκληρότερη μεταναστευτική πολιτική

 Ολλανδία: Εξετάζει αποστολή απορριφθέντων αιτούντων άσυλο στην Ουγκάντα – Στο τραπέζι η σκληρότερη μεταναστευτική πολιτική

Μία Ολλανδή υπουργός αναφέρθηκε την Τετάρτη στο ενδεχόμενο αποστολής απορριφθέντων αιτούντων άσυλο στην Ουγκάντα, τη στιγμή που η ακροδεξιά κυβέρνηση έλαβε μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης, σύμφωνα με το δημόσιο κανάλι NOS, γράφει το AFP.

Επισκεπτόμενη αυτή τη χώρα της Ανατολικής Αφρικής, η υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Reinette Klever, μίλησε με υπουργούς της Ουγκάντα ​​για το θέμα της μετανάστευσης, ανέφερε το NOS. «Θέλουμε να επιβραδύνουμε τη μετανάστευση και είναι σημαντικό οι απορριφθέντες αιτούντες άσυλο να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους. Αλλά μερικές φορές η δουλειά είναι δύσκολη», είπε στο NOS.

«Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την Ουγκάντα ​​και είναι μια φιλόξενη χώρα», διαβεβαίωσε η Reinette Klever, η οποία είναι μέλος του Freedom Party (PVV), του ακροδεξιού κόμματος του οποίου ηγείται ο αντιμεταναστευτικός βουλευτής Geert Wilders. Ερωτηθείς για αυτούς τους ισχυρισμούς, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Reinette Klever «συζήτησε εν συντομία μια σειρά από δυνατότητες υποδοχής» στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ουγκάντα.

«Αυτό το σχέδιο βρίσκεται ακόμη στα πρώτα του στάδια», είπε ο Jeroen van Dommelen σε ένα email «πρέπει να διερευνηθούν πρώτα οι επιθυμίες της Ουγκάντα ​​και της Ολλανδίας και τι είναι νομικά δυνατό και επιθυμητό». Το PVV του Geert Wilders κέρδισε στις περσινές εκλογές και ο αρχηγός του υποσχέθηκε την «σκληρότερη μεταναστευτική πολιτική που έχει δει ποτέ» για την καταπολέμηση της «κρίσης ασύλου» στην Ολλανδία.

Οι χώρες της ΕΕ συζήτησαν την περασμένη εβδομάδα μια σειρά «καινοτόμων» τρόπων για την αύξηση του αριθμού των απελάσεων παράτυπων μεταναστών και απορριφθέντων αιτούντων άσυλο, ιδίως αμφιλεγόμενα σχέδια για τη δημιουργία ειδικών κέντρων επιστροφής εκτός ΕΕ.

Πηγή: Agerpres.ro

 

Related post