Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Σινουάρ: Το τέλος του ηγέτη της Χαμάς μετά από τυχαίο έλεγχο, δείτε φωτογραφία

 Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Σινουάρ: Το τέλος του ηγέτη της Χαμάς μετά από τυχαίο έλεγχο, δείτε φωτογραφία

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό Στρατό, νεκρός είναι ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος σκοτώθηκε μετά από επιχείρηση που ακολούθησε τυχαίο έλεγχο και εντοπισμό του από Ισραηλινούς στρατιώτες στην περιοχή της Ράφα.

Η είδηση επιβεβαιώνεται από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, όπως το Κανάλι 12, το οποίο έχει στη διάθεσή του απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των στρατιωτών με τους διοικητές τους λίγο μετά την επιχείρηση.

Στην επιχείρηση, πέρα από τον Γιαχία Σινουάρ, σκοτώθηκε και ο αδελφός του, Μοχάμεντ Σινουάρ, ο οποίος ήταν πιθανός διάδοχός του στην ηγεσία της Χαμάς. Οι στρατιώτες πραγματοποίησαν επιτόπιο τεστ DNA, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν μετά από περίπου δύο ώρες ότι πρόκειται για τον ηγέτη της Χαμάς.

Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες δημοσίευσαν φωτογραφία από το σημείο, όπου φαίνεται ένας στρατιώτης να κρατά ένα μπουκάλι με δείγμα γενετικού υλικού του Σινουάρ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την ταυτοποίησή του.

Ο Σινουάρ ανέλαβε τα ηνία της Χαμάς στις 31 Αυγούστου, όταν ο Ισμαήλ Χανίγια, ο de facto πολιτικός ηγέτης της οργάνωσης, σκοτώθηκε σε έκρηξη στην Τεχεράνη. Γνωστός με το ψευδώνυμο «ο αρουραίος της Γάζας» από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ο Σινουάρ είχε διαφύγει πολλές φορές το θάνατο, κάτι που του προσέδωσε «ηρωική» διάσταση στους κόλπους της Χαμάς.

Related post