Αρκεί η… δίψα για εκδίκηση για να “ξυπνήσει” τη Ρεάλ;

 Αρκεί η… δίψα για εκδίκηση για να “ξυπνήσει” τη Ρεάλ;

Η 4η αγωνιστική της EuroLeague φέρνει στο προσκήνιο μια πραγματική τιτανομαχία, μια επανάληψη του τελικού του Βερολίνου την οποία περιμένει όλη η Ευρώπη με πρώτους, φυσικά, τους παίκτες των δύο ομάδων και ιδιαίτερα αυτούς της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αρκεί να αναλογιστούμε πώς ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι τον περσινό τελικό, ή ακόμη και μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου του και πώς είναι σήμερα, για να αντιληφθούμε την τεράστια ζημιά που της προκάλεσε ο Παναθηναϊκός εκείνο το βράδυ. Πέρα από τον αγωνιστικό τομέα και τη δεδομένη αποδυνάμωση του ρόστερ, κυρίως ως προς το κομμάτι του βάθους του, με μεταγραφές που αποτελούν ερωτηματικά, το κλίμα στη “Βασίλισσα” μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Ήττες σε Ισπανία και Ευρώπη, χωρίς μάλιστα κάποιο ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα (3-5 ρεκόρ σε όλες τις διοργανώσεις!), παίκτες εμφανώς εκτός ρυθμού, με μοναδική εξαίρεση ίσως τον Καμπάτσο, νεύρα όπως αυτά που έφεραν την αποβολή και την τιμωρία του Αργεντινού και μεγάλα αγωνιστικά “μυστήρια”, όπως η εικόνα ορισμένων παικτών, με κυριότερο παράδειγμα τον Ουσμάν Γκαρούμπα, ή η εμφανής έλλειψη ενός ξεκάθαρου πλάνου στην επίθεση, είναι τα προβλήματα που με γυμνό μάτι εντοπίζονται αυτήν τη στιγμή στη Ρεάλ.

Ένα παιχνίδι τόσο μεγάλης δυναμικής αλλά και τόσο υψηλού κινήτρου, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια σπουδαία ευκαιρία για τη “Βασίλισσα” να φωνάξει ένα δυναμικό “παρών” και να στείλει το μήνυμα πως βρίσκεται ακόμη εδώ, ως ισότιμη διεκδικήτρια του τροπαίου.

Πριν από την έναρξη της σεζόν, ο Τζάναν Μούσα έλεγε τα εξής για τον Παναθηναϊκό και τον τελικό του Βερολίνου: «Χάσαμε από τον ίδιο μας τον εαυτό. Είχαμε προβάδισμα 16 πόντων και το χάσαμε μόνοι μας. Ακόμα και σήμερα λέω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και θα το δείξουμε φέτος. Μας κέρδισαν στον τελικό και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Στη συνέχεια πήραμε τον τίτλο στη Liga Endesa αήττητοι. Είμαστε πιο διψασμένοι για τρόπαια φέτος».

Ο Φακούντο Καμπάτσο πολύ πιο πρόσφατα με αφορμή την αποψινή (17/10, 21:45) αναμέτρηση στο Wizink Center, ανέφερε: «Υπάρχει ιστορία αντιπαλότητας πίσω από αυτό. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι παίζουμε στο γήπεδο μας και με τους φιλάθλους μας. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είμαστε ακόμα στη διαδικασία αναζήτησης του παιχνιδιού μας».

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έχει ανεβάσει ακόμη στροφές ώστε να πλησιάσει το τρομακτικό αγωνιστικό του ταβάνι, αλλά μοιάζει να έχει απογειωθεί σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά και μη. Η Παρί φρόντισε να τον προσγειώσει απότομα ώστε να τον στείλει στη Μαδρίτη με τη μέγιστη συγκέντρωση και να δώσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, από όλες τις απόψεις, στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, πως έχουμε μπροστά μας ένα σπουδαίο “ραντεβού”, όπως συμβαίνει κάθε φορά που συγκρούονται δύο εκ των σπουδαιότερων ομάδων της ηπείρου, που αθροίζουν 18 πρωταθλήματα Ευρώπης και έχουν προσφέρει αμέτρητες συγκλονιστικές κόντρες.

 

Related post