“Το Τραγούδι της Φλέρυς” του Δημήτρη Οικονόμου στη Θεσσαλονίκη

 “Το Τραγούδι της Φλέρυς” του Δημήτρη Οικονόμου στη Θεσσαλονίκη

Το θεατρικό έργο “Το Τραγούδι της Φλέρυς“, του Δημήτρη Οικονόμου ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Artbox Fargani, από απόψε έως και τις 20 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για έναν βιογραφικό μονόλογο για τη ζωή της Φλέρυς Νταντωνάκη, που μας ταξιδεύει στις εσωτερικές διαδρομές της ως άνθρωπος και στις μουσικές διεξόδους της ως καλλιτέχνης με την Ελένη Κοκκίδου στο ρόλο της σπουδαίας ερμηνεύτριας. Ο πεζογράφος Δημήτρης Οικονόμου υπογράφει το πρώτο του θεατρικό έργο και αιχμαλωτίζει σε ένα μονόλογο σπαράγματα της ζωής και της προσωπικότητάς της μεγάλης Φλέρυς Νταντωνάκη.

Ο συγγραφέας τοποθετεί τη δράση ύστερα από ένα πραγματικό περιστατικό – την τελευταία συναυλία που έδωσε, το 1985 στη Ρωμαϊκή Αγορά, απ’ όπου αποχώρησε πριν τη λήξη της – και, χωρίς να φέρνει κάτι νέο στο δραματουργικό είδος των βιογραφικών μονολόγων (είδος που έχει τη δική του γοητεία και γι’ αυτό γνωρίζει ευρεία αποδοχή), παραδίδει ένα ωραίο, μεστό και ρέον κείμενο, που ακολουθεί την ηρωίδα στα γεγονότα της ζωής της που τη σημάδεψαν και στις εσωτερικές διαδρομές της, στους δαίμονες και στις μουσικές διεξόδους της.

Πηγή: ertnews.gr

Related post