Σκάνδαλο με τη σεναριογράφο του «Grey’s Anatomy» – Προσποιήθηκε ότι είχε καρκίνο για 10 χρόνια

 Σκάνδαλο με τη σεναριογράφο του «Grey’s Anatomy» – Προσποιήθηκε ότι είχε καρκίνο για 10 χρόνια

Η σεναριογράφος της δημοφιλούς σειράς «Grey’s Anatomy» βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου, καθώς αποκαλύφθηκε πως προσποιούνταν ότι έπασχε από καρκίνο για σχεδόν δέκα χρόνια, εξαπατώντας τους συναδέλφους της με μια σειρά από παραπλανητικές συμπεριφορές.

Αλλάζοντας την εξωτερική της εμφάνιση, η Ελίζαμπεθ Φιντς έκανε τους συναδέλφους της να πιστεύουν ότι υποβαλλόταν σε χημειοθεραπείες. Στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ «Anatomy of Lies», ο σεναριογράφος και παραγωγός Άντι Ρίζερ, πρώην συνεργάτης της, αποκαλύπτει πως η Φιντς εμφανιζόταν στη δουλειά με ξυρισμένο κεφάλι και μια χλωμή, πρασινωπή όψη, παριστάνοντας πως δεν ήταν καλά. Ο Ρίζερ χαρακτηρίζει τις ενέργειές της ως «έντεχνη περφόρμανς», σημειώνοντας πως τα ψέματά της τον έκαναν να αισθανθεί προδομένος.

Σύμφωνα με τον Ρίζερ, η Φιντς επισκεπτόταν συχνά χώρους χημειοθεραπείας για να συλλέγει στοιχεία, ενώ έβαζε ακόμη και ένα κομμάτι Lego στο στήθος της για να μοιάζει με καθετήρα. Ήταν δύσκολο για τους συναδέλφους της να πιστέψουν πως κάποιος θα μπορούσε να επιδοθεί σε τόσο εντατική προσπάθεια εξαπάτησης αντί να επικεντρωθεί απλά στη δουλειά του.

Η Φιντς εντάχθηκε στην ομάδα του «Grey’s Anatomy» το 2014 και ισχυρίστηκε ότι υπεβλήθη σε εξαντλητική χημειοθεραπεία, αναφέροντας ψευδώς ότι έχασε ένα νεφρό και χρειάστηκε να κάνει έκτρωση λόγω των θεραπειών της. Αρκετές από αυτές τις ψεύτικες ιστορίες μετατράπηκαν σε επεισόδια της σειράς. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι είχε στενή φιλική σχέση με ένα από τα θύματα της αντισημιτικής επίθεσης στη συναγωγή του Πίτσμπουργκ το 2018.

Η αλήθεια για την απάτη της αποκαλύφθηκε από την πρώην σύζυγό της, Τζένιφερ Μπέγιερ, η οποία, μέσα από το ντοκιμαντέρ, μιλά για το πώς η Φιντς χρησιμοποίησε στοιχεία από την τραυματική εμπειρία της δικής της ζωής για να κατασκευάσει ψεύτικες ιστορίες στη σειρά. Η Μπέγιερ άρχισε να υποψιάζεται τη Φιντς μετά το γάμο τους το 2020, συνειδητοποιώντας πως η σχέση τους ήταν χτισμένη σε ένα βουνό από ψέματα.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Φιντς παραδέχτηκε δημόσια πως δεν είχε ποτέ καρκίνο, αποκαλύπτοντας πως ξύρισε το κεφάλι της και κόλλησε καθετήρα στο χέρι της για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι υποβαλλόταν σε θεραπείες. Στην εξομολόγησή της, δήλωσε: «Αυτό που έκανα ήταν λάθος».

Related post