Π. Μαρινάκης για Μεταναστευτικό: Η επιστολή φον ντερ Λάιεν δικαιώνει τις ελληνικές θέσεις που διατυπώθηκαν τα τελευταία χρόνια από τον Έλληνα Πρωθυπουργό (audio)
Με αφορμή την προγραμματισμένη συνάντηση στις 8 Νοεμβρίου στην Αθήνα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Zoi.gr» με την Χριστίνα Βίδου, εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για την επανεκκίνηση έστω και σε άτυπο επίπεδο των συνομιλιών για το Κυπριακό. Όπως τόνισε, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια σε αγαστή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία για να φτάσουν σε αυτό το σημείο.
«Προφανώς υπάρχει μεγάλη απόσταση ακόμα που πρέπει να διανυθεί. Δεν έχουμε ακόμη κάποια ενημέρωση από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ όμως είμαστε στη διάθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, πάντοτε σε απόλυτη σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία για πιθανά επόμενα βήματα ή κινήσεις. Αυτή τη στιγμή όμως για να το ξεκαθαρίσω, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για κάτι παραπάνω» προσέθεσε.
Συνομιλούμε χωρίς να υποχωρούμε
Ερωτηθείς τι αναμένεται από τη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε τα εξής:
«Η Ελλάδα έχει επιλέξει να επενδύσει στον διάλογο χωρίς καμία διάθεση και υποψία υποχωρητικότητας. Είναι δεδομένο ότι τονίζουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους την πάγια ελληνική θέση ότι εμείς με την Τουρκία αναγνωρίζουμε μόνο μία διαφορά, που θέλουμε να επιλυθεί επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Δεν θα μπουν ποτέ ζητήματα κυριαρχίας στο τραπέζι. Ο διάλογος αυτός δεν είναι απλά μια επιλογή η οποία οδηγεί σε μία υποτυπώδη ηρεμία. Είναι μια επιλογή η οποία παράλληλα με την ισχυροποίηση της χώρας σε όλα τα επίπεδα, έχει δώσει μόνο θετικά. Δεδομένου του γεγονότος ότι η χώρα μας δεν έχει υποχωρήσει σε τίποτα, δεν έχει βάλει καν σε συζήτηση κανένα ζήτημα, ούτε πρόκειται να το κάνει αυτό, παρά την προσπάθεια συγκεκριμένων μέσων και συγκεκριμένων κομμάτων κυρίως στα άκρα, να χτίσουν ένα αφήγημα υποχωρητικότητας, μόνο και μόνο για να επιβιώσουν, να έχουν κάτι να λένε».
«Η Ελλάδα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει, να θυμίσουμε και έχει κάνει τις πιο σημαντικές αμυντικές συμφωνίες από τα τελευταία χρόνια της θωράκισής της, έχει ισχυροποιηθεί διπλωματικά, πρωταγωνιστεί σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις, έχει καταφέρει και έχει επεκταθεί στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, έχει υπογράψει ΑΟΖ με δύο γειτονικές χώρες, την Ιταλία και την Αίγυπτο και παράλληλα με την Τουρκία βρίσκεται σε μια παρατεταμένη διαδικασία διαλόγου η οποία έχει τρία μεγάλα οφέλη αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα» επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.
Το πρώτο, σημείωσε, είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα της απάντησης και της ξεκάθαρης διατύπωσης των ελληνικών θέσεων.
«Αν δεν υπήρχε ο διάλογος, απλά η Τουρκία θα διατύπωνε τις θέσεις της, χωρίς κανέναν αντίλογο και καμία απάντηση, σε πάρα πολλές περιπτώσεις που ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει απαντήσει και έχει αποκαταστήσει την αλήθεια και την ιστορική πραγματικότητα. Το δεύτερο όφελος είναι ότι αυτή η σχέση με την Τουρκία είναι ένας από τους λόγους, που η Ελλάδα είναι υπόδειγμα διαχείρισης σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη στο μεταναστευτικό. Άλλο ένα πεδίο που προσπαθεί η άκρα δεξιά, στην υπόλοιπη Ευρώπη τα έχει καταφέρει με μεγαλύτερη επιτυχία, να επιβιώσει πολιτικά. Προχθές μόνο, την τελευταία ημέρα που κατεγράφη, η Λαμπεντούζα στην Ιταλία υποδέχθηκε 800 αφίξεις μεταναστών, κάποιοι από αυτούς θα είναι πρόσφυγες, κάποιοι παράνομοι μετανάστες, γι’ αυτό προσέχω, δεν τους χαρακτηρίζω όλους με το ένα ή το άλλο καθεστώς. Στη χειρότερη δυνατή μέρα, λόγω των αποτροπών που κάνει η Ελλάδα αλλά και της συνεργασίας, εμείς υποδεχόμαστε 150 άτομα, μάλιστα με μια τιτάνια προσπάθεια που κάνουν οι γυναίκες και οι άνδρες του λιμενικού σώματος να σώσουν ανθρώπινες ζωές όπου αυτό καθίσταται εφικτό. Υπάρχουν δυστυχώς κάποιες ημέρες που οι πρακτικές των λαθροδιακινητών οδηγούν ακόμα και σε ανθρώπινες τραγωδίες, ανθρώπινα δράματα και απώλειες ανθρώπων όπως εχθές. Για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικό είναι αυτό, υπάρχει συνεργασία με την Τουρκία στην αντιμετώπιση των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών, έχουμε έναν αριθμό που έχει φτάσει σε επίπεδα μηδενισμού των ροών στον Έβρο και μια συνεργασία στα θαλάσσια σύνορα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι σημαντικό ότι έχουμε μηδενισμό παραβιάσεων από τον αέρα; Πάρα πολύ σημαντικό. Γιατί, όλοι αυτοί οι τσάμπα πατριώτες δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι όλη αυτή η ηρεμία, η οποία δεν είναι υποχωρητικότητα, το αντίθετο θα έλεγα, για τις ένοπλες δυνάμεις και ειδικά για τους άνδρες και γυναίκες της ελληνικής αεροπορίας, Και το τρίτο πολύ σημαντικό είναι ότι οι κάτοικοι στα νησιά μας υποδέχονται νόμιμους τουρίστες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.
«Υπάρχουν δύο δρόμοι για να κάνεις εξωτερική πολιτική. Υπάρχει το να παριστάνεις τον τσάμπα πατριώτη, να λες όχι σε όλα, στην πραγματικότητα να μην κερδίζει τίποτα η χώρα σου, ίσα ίσα να είναι στην απομόνωση, κάτι που δεν ισχύει αυτή την χρονική περίοδο και υπάρχει και ο δρόμος της υπευθυνότητας κα του υγιούς πατριωτισμού, που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν εκχωρούμε τίποτα, δεν συζητάμε ζητήματα κυριαρχίας, δυναμώνουμε τη χώρα μας, τη θωρακίζουμε, την εξοπλίζουμε, καταφέρνουμε και την Ελλάδα την μετατρέπουμε από το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης σε μια χώρα που πρωταγωνιστεί και εννοείται συνομιλούμε με τους γείτονές μας γιατί αυτό το καθόρισε η γεωγραφία. Συνομιλούμε χωρίς να είμαστε αφελείς, χωρίς να περιμένουμε μαγικές λύσεις ή ότι θα αλλάξει από την μια μέρα στην άλλη ο κ. Ερντογάν και συνομιλούμε χωρίς να υποχωρούμε.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του μεταναστευτικού και την άκρα δεξιά στην Ευρώπη, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε τα εξής. «Επειδή έχει γίνει μεγάλη συζήτηση και για διάφορες χώρες στις οποίες ανήκουν τα κόμματα της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα, ο κ. Όρμπαν στην Ουγγαρία, το μεγάλο δια ταύτα του μεταναστευτικού που έχει να κάνει και με την εξωτερική πολιτική της χώρας και το πώς συμπεριφέρεται η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός στην Ευρώπη είναι αν η Ευρώπη θα καταλάβει ότι δεν γίνεται χώρες όπως η Ελλάδα να επωμίζονται βάρη τα οποία δεν τους αντιστοιχούν. Εδώ είναι η συμμαχία του Νότου. Ξέρετε ποιοι είναι οι βασικοί πολέμιοι αυτής της λογικής και αυτής της ελληνικής θέσης που νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει η Ευρώπη να επωμιστεί συνολικά τα βάρη και το δέχθηκε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το Άσυλο και την Μετανάστευση; Ο βασικός πολέμιος είναι ο κ. Όρμπαν και η Ουγγαρία στον οποίο υπάγονται κόμματα της ελληνικής άκρας δεξιάς.
Ερωτηθείς πιο συγκεκριμένα, εάν εννοεί την κ. Λατινοπούλου, ανέφερε «αυτή τη στιγμή δεν είναι το πρόβλημά μας η όποια κ. Λατινοπούλου. Το πρόβλημά μας είναι να καταλάβει ο κόσμος, γιατί προσπαθούν να του πουν πράγματα ανεκδιήγητα, ότι αυτό που λέμε άκρα δεξιά, αυτοί που θέλουν υποτίθεται το καλό της Ελλάδας και θέλουν να λύσουν το μεταναστευτικό και αν ακούγαμε εμείς ως κυβέρνηση τις θέσεις τους, γιατί δεν είναι μόνο ένα πρόσωπο, είναι μια λογική, κάντο όπως ο Όρμπαν. Η θέση του Όρμπαν στην Ευρώπη είναι καταστροφική για την Ελλάδα. Αν μέσα στην Ευρώπη υπερίσχυαν οι απόψεις των χωρών αυτών, η Ελλάδα θα ήταν μια αποθήκη ψυχών και αυτό αφού έχουμε καταφέρει μέσα σε πέντε χρόνια, τους 93.000 διαμένοντες, όχι αφίξεις, και τους έχουμε πάει 23.000, δεν θα είχαμε αυτή την επιτυχία, δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα για τη μετανάστευση και το άσυλο».
«Όπως προχθές απάντησα σε μια επίθεση της κ. Λατινοπούλου, έτσι και χθες απάντησα σε μια ερώτηση αν υπάρχει ζήτημα συγκυβέρνησης μετά τις επόμενες εκλογές με ένα από τα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα ημών και βρίσκονται με δική τους επιλογή στο ευρωκοινοβούλιο στην άκρα δεξιά. Και θύμισα κάτι το οποίο προκύπτει από την ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας ότι η ΝΔ δεν συγκυβερνά και δεν συνομιλεί με τα άκρα. Δεν συγκυβέρνησε η ΝΔ με κόμματα της άκρας δεξιάς. Αυτό προκύπτει και είναι μια θέση η οποία χαρακτηρίζει και όλα αυτά τα χρόνια τη ΝΔ. Η ΝΔ θεωρώ ότι εκπροσωπεί συνολικά μια πολύ μεγάλη γκάμα ιδεολογικά πολιτών, πολλά από αυτά τώρα έχουν αλλάξει με βάση τις νέες ανάγκες, είναι μια παράταξη που μπορεί να εκπροσωπεί ανθρώπους που μπορεί να ανήκαν διαχρονικά στην Κεντροαριστερά, είναι μια κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη που είναι ευρύχωρη αλλά δεν αλλοιώνεται και δεν αλλοιώνει την ιδεολογία της και δεν έχει καμία σχέση με τα άκρα» συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό ζήτημα ενόψει και της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Μαρινάκης, καταρχήν τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Ελλάδα να υποδεχθεί ξαφνικά δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, όπως λέγεται και γράφεται τους τελευταίους μήνες.
«Σίγουρα, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε ως Ευρώπη συνολικά. Σίγουρα η κατάσταση αυτή μας οδηγεί σε αυξημένη εγρήγορση, αυτονόητο είναι. Αν διαβάσει κανείς την επιστολή της φον ντερ Λάιεν, θα καταλάβει πόσο δικαιώνονται οι ελληνικές θέσεις που διατυπώθηκαν τα τελευταία χρόνια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Έλληνα πρωθυπουργό. Η Ελλάδα έχει πει συγκεκριμένα πράγματα για το μεταναστευτικό, έχει μιλήσει για την ανάγκη να μοιραστούν τα βάρη, να στηριχθούν οι χώρες υποδοχής, έχει βάλει συγκεκριμένες διατυπώσεις στο τραπέζι οι οποίες υιοθετήθηκαν από το τελευταίο Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο το οποίο είναι δεσμευτικό για όλα τα κράτη της Ε.Ε. Άρα, αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι που έχει συμφωνηθεί, σίγουρα υπάρχει μια αυξημένη ανησυχία αλλά είναι δεδομένο ότι όσο περνάει ο καιρός όλα αυτά τα οποία έλεγαν οι χώρες του Νότου με την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί σε αυτές τις διατυπώσεις και αυτή την ανησυχία, πλέον είναι κοινός τόπος για την Ευρώπη. Είναι δεδομένο ότι στις επόμενες ημέρες στις Βρυξέλλες θα είναι το κορυφαίο ζήτημα στην ατζέντα. Αλλά για να μην ανακαλύψουμε τον τροχό σήμερα και απευθύνομαι σε κάποιους οι οποίοι έκπληκτοι θυμήθηκαν το μεταναστευτικό, αν κάνει κάποιος μια βόλτα στην Ευρώπη θα καταλάβει πόσο σημαντική είναι η επιτυχία της Ελλάδας στο ζήτημα της μετανάστευσης. Είναι μαζί με την ακρίβεια, που είναι ένα οριζόντιο πρόβλημα σε όλες τις χώρες και στη δικιά μας, το μεταναστευτικό είναι το πρώτο πρόβλημα που ανησυχεί κάθε ευρωπαίο πολίτη, είναι το βασικό αντικείμενο σε κάθε συνέντευξη, σε κάθε συζήτηση. Ναι, είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα έχει 80% σε βάθος 5ετίας μείωση των διαμενόντων στη χώρα, είναι πολύ σημαντικό ότι φυλάει τα σύνορά της, είναι πολύ σημαντικό ότι οι θέσεις της γίνονται θέσεις της Ευρώπης. Δεν είναι όμως να είμαστε ήσυχοι, είναι πολλές οι προκλήσεις, είναι πάρα πολύ δύσκολη άσκηση για το λιμενικό κάθε μέρα, υπάρχει μεγάλη πίεση αλλά υπάρχει πολύ καλύτερη διαχείριση και στο τέλος της ημέρας πολύ καλύτερο αποτέλεσμα» συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.
Στο πεδίο της εσωτερικής επικαιρότητας, ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα εσωτερικής αντιπολίτευσης στη Νέα Δημοκρατία.
«Οι βουλευτές, όπως και όλος ο κόσμος που μας ακούει, το σύνολο της κοινωνίας, καταλαβαίνει ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα. Αν υπήρχε βουλευτής ή υπουργός ή τέλος πάντων οποιοσδήποτε κατέχων ένα αξίωμα που δεν συμφωνούσε ότι η ακρίβεια εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα απασχολεί κάθε πολίτη, τότε θα ήταν εκτός πραγματικότητας και η κοινοβουλευτική μας ομάδα κάθε άλλο παρά εκτός πραγματικότητας είναι» τόνισε.
Ερωτηθείς στη συνέχεια, εάν αιφνιδίασε η παρουσία των πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της ΝΔ, του κ. Σαμαρά και του κ. Καραμανλή σε εκδήλωση Επιμελητηρίου, ενώ δεν είχαν παραστεί στην εκδήλωση του κόμματος στη Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε «Δεν νομίζω ότι συνδέονται μεταξύ τους. Με αυτή τη λογική, κάθε φορά που θα πηγαίνει κάπου ο κύριος Σαμαράς ή ο κύριος Καραμανλής, θα μας γίνεται ερώτηση σε αντιδιαστολή με τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. Τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας ήταν μια μέρα τιμής για κάθε αγωνίστρια και κάθε αγωνιστή αυτού του χώρου, ειδικά στα πολύ δύσκολα χρόνια που δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές να ανήκεις στη Νέα Δημοκρατία, αλλά κάποιοι δεν υπέκυψαν στις ευχάριστες φωνές των αλόγιστων χρημάτων και του λαϊκισμού, κυρίως τη δεκαετία του 80. Αυτούς πήγαμε να τιμήσουμε, αλλά και όλες και όλους που ήρθαν έστω και τα τελευταία χρόνια και συντάχθηκαν στην προσπάθειά μας για μια καλύτερη Ελλάδα, τους ανώνυμους Νεοδημοκράτες και τους ανθρώπους οι οποίοι τρέχουν για αυτό το οποίο πιστεύουν χωρίς να περιμένουν τίποτα. Και όπως είπε και ο πρωθυπουργός σε αυτή τη μέρα τιμήθηκαν άπαντες παρόντες και απόντες».
Σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και την επανεκλογή του κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κύριο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του, του πρότεινε συνάντηση και υπήρξε θετική αντίδραση.
«Οπότε αναμένουμε από τους συνεργάτες του κυρίου Ανδρουλάκη για να οριστεί αυτό το ραντεβού, το οποίο θεωρώ ότι είναι σημαντικό να γίνει, γιατί μιλάμε για τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του κόμματος που αυτή τη στιγμή φαίνεται δημοσκοπικά ότι είναι το επόμενο τη τάξει κόμμα. Τουλάχιστον σε επίπεδο δημοσκοπήσεων. Είναι ένας πολιτικός αρχηγός, ο οποίος επανεξελέγη από μία δημοκρατική διαδικασία και θεωρώ ότι πρέπει η χώρα μας να αφήσει πίσω της τις εποχές όπου η πολιτική αντιπαράθεση ξέφευγε των ορίων. Δυστυχώς είχαμε πέσει πολλές φορές πολλοί εξ ημών, χαρακτηριζόμενοι μέχρι και προδότες, επειδή είχαμε μια συγκεκριμένη άποψη. Νομίζω ότι αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας και όσες διαφωνίες και να έχουμε, όσες διαφορές και να έχουμε, τουλάχιστον να συνομιλούμε και βέβαια να έχουμε και μία σύγκλιση στα βασικά που είναι οι μεγάλες αλλαγές για τον τόπο, αλλά αυτό είναι θέμα του κάθε κόμματος πώς θα αντιδράσει σε κάθε νομοσχέδιο» συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αποκλεισμό του κυρίου Κασσελάκη από τη διαδικασία για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος, ο κ. Μαρινάκης, ερωτηθείς σχετικά, είπε:
«Θα θυμίσω ότι κάποιοι από αυτό το κόμμα συνέτασσαν ψηφίσματα στην Ευρώπη για να παρουσιάσουν την Ελλάδα ως μία χώρα η οποία κατατάσσεται μεταξύ των χωρών της Αφρικής με δικτατορικά καθεστώτα. Ήρθε μετά από λίγους μήνες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το επίσημο πόρισμά της και τους διέψευσε. Οι άνθρωποι λοιπόν αυτοί θεωρούν ότι πρέπει να αποκλείεται κάποιος από υποψήφιος. Το ξαναλέω, δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε μπορώ εγώ να κρίνω αν μια απόφαση είναι σωστή ή λανθασμένη. Εμάς οι αποκλεισμοί δεν μας αρέσουν γενικά, το ξαναλέω. Αλλά για να μην παρεξηγηθώ, ούτε παίρνω θέση, ούτε γνωρίζω τι προβλέπει ο κανονισμός του κάθε κόμματος. Αξιολογούνται όλοι για τις επιλογές τους αλλά επειδή έτυχε να τους γνωρίζω κι εγώ από μικρό παιδί το πόσο δημοκρατικά συμπεριφέρονται, εγώ για παράδειγμα, έχω χάσει δύο εξάμηνα εξαιτίας της δημοκρατικότητάς τους, επειδή κάποιοι δεν ήθελαν να πηγαίνουμε στο πανεπιστήμιο μόνο και μόνο για να αντιδράσουν τότε σας θυμίζω για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, δηλαδή να μείνουμε εμείς και η Κούβα σε όλο τον κόσμο, ένα μεγάλο καλό που έκανε, από τα λίγα καλά γιατί έκαναν μόνο κακά, η διακυβέρνησή τους είναι ότι ο κόσμος έμαθε ποιοι είναι, γιατί κρύβονταν πίσω από πορείες και καταλήψεις και παρουσιάζονταν ως οι έχοντες την αποκλειστική κηδεμονία εννοιών όπως δημοκρατία, δημοκρατικό συναίσθημα, κοινωνική ευαισθησία, κάτι το οποίο εγώ θεωρώ ότι δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν λέω ότι ανήκει αποκλειστικά σε κανέναν, δεν λέω ότι ανήκει αποκλειστικά στον δικό μας πολιτικό χώρο, όλες αυτές οι έννοιες είναι ιερές και ανήκουν σε όλους τους πολίτες. Ήρθαν λοιπόν στην εξουσία, είδαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Είδαμε ουρές στα ΑΤΜ. Είδαμε το ΟΧΙ να γίνεται ΝΑΙ. Είδαμε πολλά και στη συνέχεια βλέπουμε και άλλα περισσότερα. Η αλήθεια είναι ότι ζούσαμε για πολλά χρόνια με μύθους, οι οποίοι ευτυχώς πλέον έχουν καταρριφθεί και ο κόσμος βλέπει την πραγματικότητα».