Πρωταθλητής ο Μάριος Ηλιόπουλος: “Κλείδωσε” τον τίτλο δύο αγώνες πριν το τέλος του 13ου Πρωταθλήματος Αναβάσεων

 Πρωταθλητής ο Μάριος Ηλιόπουλος: “Κλείδωσε” τον τίτλο δύο αγώνες πριν το τέλος του 13ου Πρωταθλήματος Αναβάσεων

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, που εκτός του ηγετικού του ρόλου στην ΑΕΚ, θεωρείται και ένας από τους μεγαλύτερους ευεργέτες του Ελληνικού motorsport, καθώς εκτός των άλλων στον ίδιο πιστώνεται και το “σώσιμο” του Ράλι Ακρόπολις από τον αφανισμό (όταν λόγω οικονομικών προβλημάτων τέθηκε εκτός προγράμματος του WRC), συνεχίζει και εντυπωσιάζει με την ταχύτητά του στους αγώνες αυτοκινήτου.

Μετά τη νίκη του στον 5ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων που έγινε στην Κρήτη (Ανάβαση Ομαλού), κατέκτησε και μαθηματικά, δύο αγώνες πριν το τέλος της σεζόν, τον τίτλου του Πρωταθλητή για το 2024. Μιλάμε για το Πρωτάθλημα υπ’ αριθμόν 13 στις Αναβάσεις για τον ισχυρό άντρα της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος συνολικά “μετράει” 15 τίτλους στο ενεργητικό του ως οδηγός αγώνων ταχύτητα σε πίστα και αναβάσεις.

Ο πρόεδρος της Ένωσης πέτυχε με το αγωνιστικό Ford Fiesta των 650+ ίππων, έκανε τις δύο διαδρομές της ανάβασης σε χρόνο που εκτός από τον καλύτερο της ημέρας (ανάμεσα σε 64 συνολικά συμμετοχές), ήταν και ρεκόρ για τη συγκεκριμένη διαδρομή. Έτσι ήρθε η 6η διαδοχική νίκη σε ισάριθμους φετινούς αγώνες του Πρωταθλήματος Αναβάσεων.

Με τον τρόπο αυτό πέτυχε και τον απώτερο στόχο του, της συνέχειας δηλαδή του σερί που έχει “χτίσει” τα τελευταία χρόνια στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού, FST- μια κατηγορία στην οποία έχει διαχρονικά κυριαρχήσει. Σημειώνουμε πως οι τίτλοι του Μάριου Ηλιόπουλου, ξεκινούν το 1995- όταν και πήρε δύο καθώς είχε ανακηρυχθεί Πρωταθλητής Ταχύτητας και Αναβάσεων.

Πηγή: Sport24.gr

Related post