Μητσοτάκης στο TikTok: «3 tips για τα tips – Όλη η αλήθεια για τα φιλοδωρήματα»

Νέα ανάρτηση έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok, με αφορμή την φορολόγηση των φιλοδωρημάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει το βίντεο του με ένα λογοπαίγνιο το οποίο όπως αναφέρει είναι από τα…. χειρότερα που έχει κάνει στην ζωή του. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «θα κάνει 3 tips για  τα tips».  Στην συνέχεια αναφέρει τρία πράγματα για τα φιλοδωρήματα και τον νέο νόμο.

 

@kyriakosmitsotakis_Ολη η αλήθεια για τα φιλοδωρήματα!♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Αναλυτικά όσα λέει:

«Όλη η αλήθεια για τα φιλοδωρήματα. Η δουλειά στην εστίαση είναι δύσκολη και απαιτητική και το να αφήνουμε ένα tip στους εργαζόμενους οι οποίιο μας εξυπηρετούν είναι μια ελάχιστη αναγνώριση αυτής της δύσκολης δουλειάς.

Δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ξαφνικά η κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει τα φιλοδωρήματα. Αυτό είναι παντελώς ανακριβές. Μέχρι σήμερα προβλέπεται φορολόγηση των φιλοδωρημάτων, για τα φιλοδορώματα τα οποία καταβάλλονται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών. Απλά το ζήτημα αυτό ήρθε στην επιφάνεια για τον απλούστατο λόγο ότι μετά τον Covid αυξήθηκαν σημαντικά οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, κάτι το οποίο εξάλλου επιδιώκουμε.

Ερχόμαστε λοιπόν να ρυθμίσουμε αυτό το ζήτημα. Και αποφασίσαμε να είναι αφορολόγητο ως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο τον μήνα όταν αυτό πληρώνεται με πιστωτική κάρτα και όχι με μετρητά. Πάνω από 300 ευρώ αυτά θα φορολογούνται και πιστεύω ότι και αυτό είναι δίκαιο, γιατί δεν μπορούμε να δημιουρ΄γησουμε και εργαζόμενους δύο κατηγοριών γιατί υπάρχουν πολλά επαγγέλματα στα οποία πολύ απλά δεν υπάρχουν φιλοδωρήματα. Και αν κάποιος εργαζόμενος σκέφτεται να καλύψει μέρος του μισθού με τα φιλοδωρήματα, να γνωρίζετει ότι θα είμαστε πολύ αυστηροί.

Πιστεύω να καταλάβατε τώρα ποια είναι η αλήθεια και ότι πραγματικά θέλουμε να φροντίσουμε τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται στην εστίαση. Μια δίκαιη και ισορροπημένη λύση για μια κρίσιμη κατηγορία εργαζόμενων».

Related post