ΗΠΑ: Μυστηριώδη drones «έκοβαν βόλτες» πάνω από αεροπορική βάση

 ΗΠΑ: Μυστηριώδη drones «έκοβαν βόλτες» πάνω από αεροπορική βάση

Μια εξαιρετικά μυστηριώδη υπόθεση «εισβολής» drones πάνω από την αεροπορική βάση Langley στην ακτογραμμή της Βιρτζίνια, φέρνει στο φως η The Wall Street Journal, η οποία έχει μπερδέψει την στρατιωτική, αλλά και πολιτική ηγεσία στην Ουάσινγκτον.

Ο στόλος των drones εμφανίστηκε στο Langley για περισσότερες από 17 ημέρες, τον Δεκέμβριο του 2023. Σε μερικά έλαμπαν μικρά φώτα, κάνοντάς τα να μοιάζουν με έναν αστερισμό που κινείται στον νυχτερινό ουρανό. Συνήθως τα drones εμφανίζονταν για 45 λεπτά έως μία ώρα μετά τη δύση του ηλίου, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της βάσης.

Τα drones είχαν μήκος περίπου 6 μέτρα και πετούσαν με 160 χιλιόμετρα την ώρα, σε ύψος περίπου 900 έως 1200 μέτρα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το μεγαλύτερο λιμάνι στον κόσμο, τη ναυτική βάση στο Νόρφολκ. Ακολούθησαν και άλλα drones, ένα προς ένα, που ηχούσαν στο βάθος σαν παρέλαση χλοοκοπτικών, όπως ανέφερε στρατιωτικό προσωπικό της βάσης.

Η διοίκηση της αεροπορικής βάσης Langley, σύμφωνα με την εφημερίδα, ακύρωσε τις νυχτερινές πτήσεις υπό τον φόβο πιθανής σύγκρουσης με «σμήνος drones» και μετέφερε επίσης μαχητικά F-22 σε άλλη βάση.

Η εφημερίδα επεσήμανε ότι «οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ερασιτέχνες δεν θα μπορούσαν να πετάξουν τα drones λόγω της πολυπλοκότητας της επιχείρησης, ενώ κάποιοι υποψιάστηκαν ότι η Ρωσία ή η Κίνα τα ανέπτυξαν για να δοκιμάσουν την απάντηση των αμερικανικών δυνάμεων», σημειώνοντας ότι «ήταν σχεδόν αδύνατο να παρακολουθηθούν αυτά τα drones παρά τον τεράστιο όγκο των πόρων που διατίθενται προς αυτή την κατεύθυνση».

Η εφημερίδα αποκάλυψε ότι οι αναφορές για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έφτασαν στον Πρόεδρο Μπάιντεν και ξεκίνησαν συναντήσεις δύο εβδομάδων στον Λευκό Οίκο αφού τα drones εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Αξιωματούχοι από υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Άμυνας, του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών και του γραφείου UFO του Πενταγώνου ενώθηκαν με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες για να εξεταστεί ποια πρέπει να είναι η αντίδραση.

 

Related post