Η Leapmotor με ένα ακόμα νέο SUV μοντέλο στο Παρίσι

 Η Leapmotor με ένα ακόμα νέο SUV μοντέλο στο Παρίσι

Αμέσως μετά το τέλος της έκθεσης Auto Athina 2024 όπου το ελληνικό κοινό είχε μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα μοντέλα της Leapmotor, η κινεζική μάρκα θα λάβει μέρος και στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι, από τις 14 έως και τις 20 Οκτωβρίου.

Η παρουσία της είναι ισχυρή, αφού ξεκινά η υλοποίηση της δέσμευσής της για τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο, για τα επόμενα τρία χρόνια. Η αρχή θα γίνει με την παγκόσμια πρεμιέρα του B10, ενός C-SUV που θα πλαισιωθεί από την πρώτη εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό έδαφος του C16, ενός 6θέσιου πολυμορφικού που αποτελεί ωδή στις οικογενειακές ανάγκες.

Το B10 είναι το πρώτο μέλος της νεοσύστατης οικογένειας μοντέλων “B-Series” της Leapmotor, η οποία θα εμπλουτιστεί το 2025. Με την εμφάνισή του μεγιστοποιείται η δυναμική της μάρκας στην Ευρώπη, αφού ανήκει σε μια εξαιρετική δημοφιλή κατηγορία και κάνει την κορυφαία τεχνολογία της μάρκας ακόμα πιο προσιτή.

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο διαθέτει την αρχιτεκτονική LEAP 3.5, κάτι που σημαίνει ότι είναι φτιαγμένο για να προσφέρει εκτός των άλλων κορυφαία συνδεσιμότητα και ύψιστη βιωσιμότητα σε ακαταμάχητη τιμή. Συμπρωταγωνιστώντας στο περίπτερο της μάρκας, το C16 είναι κομμένο και ραμμένο για να ταιριάζει στις ανάγκες της οικογένειας, με μια τεράστια 6θέσια καμπίνα.

Διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα κορυφαίας τεχνολογίας με αρχιτεκτονική 800V, το οποίο υποστηρίζει 180 kW στη φόρτιση και επιτρέπει πλήρωση της μπαταρίας από το 30 έως το 80% σε μόλις 15 λεπτά της ώρας. Με μήκος 4.915 χιλ. και μεταξόνιο 2.825 χιλ. το C16 έχει έξι άνετες θέσεις και χώρο αποσκευών έως 1.022 λίτρων με την τρίτη σειρά καθισμάτων αναδιπλωμένη.

Η σχεδίαση του εσωτερικού έχει μίνιμαλ προσέγγιση και κορυφαία ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης, ενώ υπάρχει οθόνη 15,6” για τους πίσω επιβάτες και ηχοσύστημα με 21 ηχεία, Dolby Atmos και προφίλ ήχου που υποστηρίζονται από ΑΙ. Το C16 υιοθετεί επίσης την τεχνολογία Cell To Chassis 2.0 που εξασφαλίζει κορυφαία στιβαρότητα, όπως κάνει και η χρήση σε ποσοστό 75% υλικών υψηλής αντοχής και χαμηλού βάρους.

Το παρόν στην έκθεση του Παρισιού δίνουν επίσης το T03 και το C10, τα δύο μοντέλα με τα οποία η Leapmotor έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Το πρώτο είναι το Τ03 που έχει μήκος 3,62 μέτρα και αποτελεί ένα αυτοκίνητο πόλης με αυτόματο κιβώτιο και μοναδική τιμή. Στις 15.850 ευρώ με την κρατική επιδότηση του προγράμματος
“Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ” και την προωθητική ενέργεια λανσαρίσματος, το T03 είναι η πιο προσιτή ηλεκτρική πρόταση της αγοράς.

Είναι διαθέσιμο σε μια υπερπλούσια έκδοση εξοπλισμού που περιλαμβάνει ακόμα και γυάλινη οροφή με ηλεκτρικό σκίαστρο, καθώς επίσης και κορυφαίο για την κατηγορία πακέτο 10 συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού. Το T03 είναι εξαιρετικά ευκολοδήγητο, έχει πολύ χαμηλό κόστος χρήσης, 265 km μικτή αυτονομία και μεγάλη ευελιξία, ενώ η καμπίνα του είναι ευρύχωρη και πρακτική, δίνοντας την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου.

Πολύ σημαντική και η παρουσία του C10, ενός επιβλητικού SUV με μήκος 4,74 m και σχεδιασμό που συμφωνεί απόλυτα με το ευρωπαϊκό πρότυπο. Το C10 υιοθετεί κορυφαία τεχνολογία σε όλους τους τομείς και διακρίνεται για την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και κύλισης. Είναι στοιχεία που συμπληρώνονται από 420 km μικτής αυτονομία κατά WLTP, αδιαπραγμάτευτη πολυτέλεια, εξοπλισμό που περιλαμβάνει τα πάντα και 16 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, σε τιμή που ξεκινάει από τις €30.900 με την κρατική επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ” και την προωθητική ενέργεια λανσαρίσματος.

Πηγή: Sport24.gr

Related post