Γαλλία: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Λεντριάν επικρίνει την έλλειψη πολιτικών στόχων του Ισραήλ – Δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις με τη Χεζμπολάχ

 Γαλλία: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Λεντριάν επικρίνει την έλλειψη πολιτικών στόχων του Ισραήλ – Δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις με τη Χεζμπολάχ

O πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Υβ Λεντριάν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Tribune, εκφράζει το φόβο ότι ο πόλεμος θα εξαρθρώσει τον Λίβανο, επικρίνει την έλλειψη πολιτικών στόχων του Ισραήλ και δεν αποκλείει να υπάρξουν στο μέλλον διαπραγματεύσεις με τη Χεζμπολάχ.

Ως προς το αίτημα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να σταματήσει η πώληση όπλων στο Ισραήλ, δηλώνει σύμφωνος κάνοντας λόγο για αντίφαση μεταξύ του επαναλαμβανόμενου αιτήματος για κατάπαυση του πυρός και της μόνιμης παράδοσης όπλων, που χτυπούν τον πληθυσμό στη Γάζα, όπως και του Λιβάνου. «Όσο δεν λύνεται αυτή η αντίφαση, θα τροφοδοτούμε αυτή τη λογική του αέναου πολέμου», τονίζει.

Σχετικά με τα περί αποδυνάμωσης της θέσης της Γαλλίας, υποστηρίζει ότι, αντίθετα, είναι το Ισραήλ που απομονώνεται από τον κόσμο, διότι για άλλη μια φορά δεν προσδιορίζονται οι πολεμικοί του στόχοι. «Εάν συνίστανται στη στρατιωτική ήττα της Χαμάς, αυτό έχει γίνει, αν πιστέψουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού του επιτελείου του ισραηλινού στρατού. Εάν πρόκειται για την εξάλειψη των κεφαλών της Χεζμπολάχ και την αποδυνάμωσή της, επίσης έγινε. Από εκεί και πέρα ποιος είναι ο στόχος σήμερα», διερωτάται.

Kατά την άποψή του, η απάντηση του Ισραήλ έχει γίνει μια συλλογική τιμωρία, με αντίποινα αδιακρίτως, τα οποία καταδικάζονται από το διεθνές δίκαιο. Όλα όσα συμβαίνουν δείχνουν την έλλειψη πραγματικών πολιτικών στόχων σημειώνει, εκφράζοντας τον φόβο για έναν χωρίς τέλος πόλεμο. Θεωρεί επίσης ότι η ιδεολογία του μετασχηματισμού της Μέσης Ανατολής με τη βία είναι γεμάτη ψευδαισθήσεις και πολύ επικίνδυνη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr

Related post