Αραχωβίτης για Κασσελάκη: Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει την αρμοδιότητα να εγκρίνει τις υποψηφιότητες

Για το «μπλόκο» της υποψηφιότητας του Στέφανου Κσασσελάκη, μίλησε κατά κύριο λόγο ο Σταύρος Αραχωβίτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Update» με την Σταυρούλα Χριστοφιλέα.

«Η αγωνία για το κόμμα μας είναι εξίσου μεγάλη με την αγωνία που υπάρχει για την κοινωνία» τόνισε ο κ. Αραχωβίτης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταφέρει να κρατηθεί στα πόδια του, θα πρέπει γρήγορα να περάσει καταστατικά με τις λειτουργίες που προβλέπονται στο καταστατικό του. Θα πρέπει να περάσει την περιδίνηση στην οποία βρίσκεται και να ξαναβρεθεί κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας.

Αν δεν το κάνει με το συντομότερο και πιο ανώδυνο τρόπο πλέον – εδώ που έχουμε φτάσει θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι –
τότε ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να απομακρυνθεί οριστικά από την κοινωνία».

Στη συνέχεια, για το «μπλόκο» της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, ανέφερε: «Το καταστατικό δεν είναι λάστιχο. Το καταστατικό είναι το Σύνταγμα του κόμματος. Άρα κάθε παρερμηνεία, κάθε παρέκκλιση από το καταστατικό είναι ανεπίτρεπτη.

Στην απόφαση της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής, ξανά ορίζεται η ημερομηνία του συνεδρίου. Μέσα στο συνέδριο λοιπόν, μάλλον στην πορεία μέχρι το συνέδριο δεν μπορούμε να πάμε ούτε με εξώδικα ούτε με αποκλεισμούς.

Το Συνέδριο έχει την αρμοδιότητα και το δικαίωμα να συζητήσει τα πάντα, να εγκρίνει τις υποψηφιότητες που θα φτάσουν μέχρι εκεί».

Related post