Ήρθε η ώρα του ανοιχτού Mini- Αρχές του 2025 το Cooper Cabrio στην Ελλάδα σε τιμή- έκπληξη

 Ήρθε η ώρα του ανοιχτού Mini- Αρχές του 2025 το Cooper Cabrio στην Ελλάδα σε τιμή- έκπληξη

Η Mini παρουσιάζει το νέο Cabrio που ενσαρκώνει απόλυτα τον ανοιχτό χαρακτήρα της μάρκας, ενώ το παραδοσιακό μότο “Always Open” εκφράζει εύστοχα τη φιλοσοφία του μοντέλου. Η αναδιπλούμενη οροφή ανοίγει αυτόματα σε μόλις 18 δευτερόλεπτα για να μπορεί ο οδηγός να απολαμβάνει ανά πάσα στιγμή την άμεση επαφή με τον ήλιο και τον αέρα.

Στην πόλη, σε επαρχιακούς δρόμους ή στον αυτοκινητόδρομο, το Mini Cabrio προσφέρει πραγματική αίσθηση ελευθερίας και αδιαμφισβήτητη διασκεδαστική οδήγηση. Το αμάξωμα του ανοιχτού τετραθέσιου αυτοκινήτου συνδυάζει compact αναλογίες με μία συναρπαστική open-top διασκεδαστική οδήγηση. Με το Mini Cooper Cabrio, η νέα οικογένεια μοντέλων επιστρέφει στο εργοστάσιο της Mini στην Οξφόρδη, στο σπίτι της βρετανικής μάρκας.

Για επιπλέον δόσεις λιακάδας, η πλήρως αυτόματη μαλακή οροφή μπορεί να ανοίξει (ακόμα και εν κινήσει, με ταχύτητα έως 30 χλμ./ώρα) με δύο τρόπους: είτε όπως μια ηλιοροφή είτε ως πλήρως αναδιπλούμενη. Αυτό παραμένει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στην κατηγορία των premium μικρών αυτοκινήτων. Η μαλακή οροφή εξαφανίζεται πίσω από τα πίσω καθίσματα για εξοικονόμηση χώρου.

Στο νέο Mini Cooper Cabrio, οι λάτρεις της open-air οδήγησης μπορούν να απολαύσουν κάθε στιγμή, ακόμη και με αναδιπλωμένη την οροφή. Η Mini χρησιμοποιεί και πάλι το Always Open Timer για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Στην οθόνη OLED του κεντρικού οργάνου καταμετρά το χρόνο οδήγησης με την οροφή ανοιχτή με ακρίβεια λεπτού. Τρεις αποδοτικοί τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες προσφέρουν την χαρακτηριστική αίσθηση go-kart.

Όπως και το νέο Mini Cooper, το Cabrio διατίθεται στις εκδόσεις C και S, καθώς και σε μια έκδοση προσανατολισμένη στις επιδόσεις. Οι συμπαγείς αναλογίες, οι κοντοί πρόβολοι και οι μεγαλύτεροι πλέον τροχοί με διάμετρο 620 mm χαρίζουν στο Mini Cooper Cabrio ευελιξία και ευκινησία για μέγιστη διασκεδαστική οδήγηση. Με την εστιασμένη εκφραστικότητά του, το μπροστινό μέρος δίνει το στίγμα του ανοιχτού και χαρισματικού χαρακτήρα.

Δώδεκα εξωτερικά χρώματα είναι διαθέσιμα για το νέο Mini Cooper Cabrio. Τα προαιρετικά καλύμματα καθρεφτών σε χρώμα Jet Black και Glazed White αποτελούν ένα ισχυρό σχεδιαστικό στοιχείο. Τρεις διαφορετικές εκδόσεις ενισχύουν περαιτέρω την εξατομικευμένη σπορ κομψότητα του Cabrio. Η έκδοση Classic διαθέτει μάσκα με μαύρο επένδυση για πιο καθαρή εμφάνιση.

Η έκδοση Favoured υιοθετεί μάσκα σε χρώμα Vibrant Silver με δυνατότητα επιλογής ζαντών 17 ή 18 ιντσών. Η έκδοση JCW χαρίζει στο Mini Cooper Cabrio μια εξαιρετικά σπορ εμφάνιση. Αυτή η έκδοση είναι εμπνευσμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό υιοθετώντας τη δική της σχεδίαση εμπρός και πίσω. Το πλαίσιο της μάσκας και το λογότυπο JCW έχουν γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού του νέου Mini Cooper Cabrio εστιάζει στις μινιμαλιστικές λεπτομέρειες και τις υφασμάτινες επιφάνειες. Αυτό αποτελεί μέρος της νέας σχεδιαστικής γλώσσας «Charismatic Simplicity» που χαρακτηρίζει ολόκληρη την οικογένεια MINI μέσω της υιοθέτησης λιγότερων στοιχείων, έξυπνης σχεδίασης και υψηλής ποιότητας κατασκευής.

Τρία στοιχεία καθορίζουν το cockpit: Το σπορ τιμόνι, η κεντρική οθόνη OLED και η κλασική, πρόσφατα σχεδιασμένη μπάρα διακοπτών. Ακριβώς πίσω από το τιμόνι, το Head-up Display προβάλλει όλες τις σχετικές πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πρόσθετος πίνακας οργάνων στο ταμπλό εμπρός από τον οδηγό, γεγονός που συνάδει με την φιλοσοφία της open top διασκεδαστικής οδήγησης παρέχοντας απρόσκοπτη ορατότητα προς τα εμπρός.

Τα άνετα καθίσματα για τον οδηγό και τον συνοδηγό έρχονται να ενισχύσουν τον μοντέρνο χαρακτήρα και την αίσθηση ευρυχωρίας. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε γκρι ή μαύρα καθίσματα με συνδυασμό τεχνητού δέρματος και υφάσματος σε μπλε χρώμα. Τα σπορ καθίσματα JCW διατίθενται σε μπεζ και Nightshade Blue συνθετικό δέρμα με ραφές που δημιουργούν αντίθεση.

Για το νέο Mini Cooper Cabrio διατίθενται τρεις προηγμένοι δίλιτροι κινητήρες βενζίνης. Όλοι έχουν τέσσερις κυλίνδρους και ενισχύουν τη διασκευαστική οδήγηση με την οροφή ανοιχτή. Το εισαγωγικό μοντέλο είναι το Mini Cooper C Cabrio που αποδίδει ισχύ 163 hp και μέγιστη ροπή 250 Nm. Επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 8,2 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι 220 km/h.

Η βασική τιμή αγοράς του αυτοκινήτου όταν θα εισαχθεί στην ελληνική αγορά -κάτι που αναμένεται να συμβεί στις αρχές του 2025- είναι τα 32.050 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να χρησιμοποιήσουν τον πολύ εύχρηστο online διαμορφωτή της εταιρείας για να “δημιουργήσουν” το δικό τους Mini Cooper Cabrio και αν θέλουν, να το παραγγείλουν.

Πηγή: Sport24.gr

Related post