Άννα Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ «μεγάλωσε» μέσα από την εκλογική διαδικασία

 Άννα Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ «μεγάλωσε» μέσα από την εκλογική διαδικασία

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η Άννα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ ως σημαντική ημέρα για το κόμμα. Παράλληλα, υπογράμμισε πως τα αποτελέσματα του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών, που έδωσαν στον Ανδρουλάκη ποσοστό 59,91% και στον Χάρη Δούκα 40,09%, δεν αντανακλούν απόλυτα τις πραγματικές δυνάμεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Η πρώην υπουργός ανέφερε πως ούτε ο Ανδρουλάκης εκπροσωπεί μόνο το 60% των ψηφοφόρων, ούτε ο Δούκας το 40%, υπονοώντας πως οι εσωκομματικοί συσχετισμοί είναι πιο σύνθετοι. Τόνισε την ανάγκη ο Νίκος Ανδρουλάκης να αναγνωρίσει και να αναλύσει τη «νέα ανθρωπογεωγραφία» που έχει διαμορφωθεί στο εκλογικό σώμα του ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έδωσε επίσης έμφαση στον ρόλο του Χάρη Δούκα στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας του κόμματος, επισημαίνοντας ότι η συμβολή του θα είναι καθοριστική. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία του συνεδρίου που έρχεται, στο οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης καλείται να λάβει τις πρώτες αποφάσεις για τη διαμόρφωση της νέας πορείας του κόμματος.

Αναφερόμενη στη δική της παρουσία στις εσωκομματικές εκλογές και στο 20% που συγκέντρωσε στον α’ γύρο, η Διαμαντοπούλου απάντησε στην κριτική που της ασκήθηκε ότι θα μπορούσε να είχε επηρεάσει διαφορετικά το αποτέλεσμα, λέγοντας: «Αυτό είναι πρωτοφανές. Όπως θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα αν δεν κατέβαινε ούτε ο Ανδρουλάκης ούτε ο Δούκας. Δεν απολογείται κανείς επειδή κατέβηκε υποψήφιος».

Κλείνοντας, η Άννα Διαμαντοπούλου εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ «μεγάλωσε» μέσα από αυτή την εκλογική διαδικασία, κάτι που αποτελεί θετικό στοιχείο για το μέλλον του κόμματος. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το εάν θα έχει κάποιο ρόλο στη νέα ηγεσία, αποφεύγοντας να απαντήσει αν περιμένει κάποιο τηλεφώνημα από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Related post