Σωτήρης Τσαφούλιας σε Σίσσυ Χρηστίδου: “Αν δεν ήσασταν εσείς, ο Κασσελάκης δεν θα είχε βγει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

 Σωτήρης Τσαφούλιας σε Σίσσυ Χρηστίδου: “Αν δεν ήσασταν εσείς, ο Κασσελάκης δεν θα είχε βγει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας βρέθηκε καλεσμένος της Σίσσυς Χρηστίδου, το πρωινό του Σαββάτου, στο πλατό της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» στο MEGA. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο γνωστός σκηνοθέτης αναφέρθηκε τόσο στις εσωκομματικές διεργασίες για το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στα όρια της σάτιρας με αφορμή τον ντόρο που προκλήθηκε με το σκετς του Μάρκου Σεφερλή για το Nemo στο Δελφινάριο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Τσαφούλιας δήλωσε πως «είναι εντυπωσιακά ότι έχουμε δυο κόμματα στην αντιπολίτευση που θεωρούν ότι πρέπει να αλλάξουν ηγεσία, θα κάνουν εκλογές, θα βγάλουν τους ίδιους αρχηγούς και θα ξανακάνουμε την ίδια συζήτηση. Και σε αυτό φέρει μερίδιο ευθύνης η τηλεόραση».

«Γιατί το λες;» αναρωτήθηκε τότε η οικοδέσποινα της εκπομπής για να απαντήσει ο καλεσμένος της «γιατί, αν δεν ήσασταν εσείς, εγώ δεν νομίζω ότι ο Κασσελάκης θα είχε βγει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Γνώμη μου. Δεν τον κρίνω ως πολιτικό κεφάλαιο γιατί τώρα αρχίζουμε να ακούμε τις απόψεις του. Εξελέγη αρχηγός ενός κόμματος για τελείως λάθος λόγους».

«Δεν μπορώ να έχω γνώμη για το νούμερο του Μάρκου Σεφερλή (σ.σ. με το non binary άτομο) διότι δεν είδα την παράσταση. Δεν την έχω δει και δεν μπορώ να δημιουργήσω γνώμη από αποσπασματικά βίντεο γιατί γνωρίζω τη δύναμη του μοντάζ και δεν ξέρω τι έχει μονταριστεί» συμπλήρωσε ακόμα, σε άλλο σημείο, ο Σωτήρης Τσαφούλιας στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή του Μεγάλου Καναλιού.

«Θεωρώ ότι τα πάντα πρέπει να έχουν όρια αλλά το θέμα είναι ποιος τα θέτει και ποιος τα ξεπερνά ή όχι. Η σάτιρα πρέπει να έχει μια ποιητική, να χτυπά θεσμούς ή τρόπους σκέψεις και όχι ανθρώπους και εννοείται ότι η σάτιρα χτυπά κάτι που είναι ανώτερα από αυτόν που τον σατιρίζει».

Related post