Αποκάλυψη για τη συγκλονιστική Alpine A390_β- Ένα απίθανο σπορ μοντέλο της εταιρείας από τη Διέπη

 Αποκάλυψη για τη συγκλονιστική Alpine A390_β- Ένα απίθανο σπορ μοντέλο της εταιρείας από τη Διέπη

Το 3 αναφέρεται στο μέγεθος του οχήματος, και το 90 στα πολυλειτουργικά, καθημερινά οχήματα της μάρκας. Το ελληνικό γράμμα βήτα αναφέρεται στο ενδιάμεσο στάδιο ανάπτυξης πριν από την επίσημη κυκλοφορία του αυτοκινήτου παραγωγής. Είναι με λίγα λόγια αυτό που όσοι ασχολούνται με τους υπολογιστές, αναφέρουν ως “Beta”.

Το A390_β λοιπόν, προσφέρει μια ματιά στο μελλοντικό αυτοκίνητο δρόμου σχεδιασμένο για καθημερινή χρήση και ικανό να μεταμορφωθεί σε ένα αγωνιστικό θηρίο όπως το εμβληματικό A110, για μια πολύ πιο σπορ οδηγική εμπειρία. Με κάποιες παραπάνω πόρτες στο αμάξωμα αλλά αυτή είναι μια συνθήκη που λίγο- πολύ επιβάλλεται από την εποχή.

Η Alpine το ορίζει ως ένα αληθινό σπορ αυτοκίνητο “ντυμένο” με εμφάνιση που παραπέμπει σε αγωνιστικό αυτοκίνητο με… κοστούμι που έχει ραφτεί κατά παραγγελία. Όπως το πρωτότυπο αυτοκίνητο Alpenglow που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2022, το πρωτότυπο αυτοκίνητο A390_β αντλεί έμπνευση από τις οροσειρές των Άλπεων.

Οι βράχοι, τα ορυκτά και το χιόνι είναι φυσικά στοιχεία που έχουν τροφοδοτήσει τον σχεδιασμό και την επιλογή υλικών, δίνοντάς του τη δύναμη του χαρακτήρα του, όπως πολύ εύγλωττα φαίνεται και στην καμπίνα του. Αντλώντας από την κληρονομιά και το DNA των αγώνων της, η Alpine προτείνει μια δημιουργία εμβληματική της γαλλικής τεχνογνωσίας, έναν τέλειο συνδυασμό τόλμης και καινοτομίας.

Σε μια εποχή που η μεταφορά με χαμηλές εκπομπές άνθρακα γίνεται απαραίτητη στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το πρωτότυπο Alpine A390_β είναι περισσότερα από μια απλή “υπόσχεση” προς πάσα κατεύθυνση. Δείχνει ξεκάθαρα τη δέσμευση της Alpine για υψηλής ποιότητας, συναρπαστική και βιώσιμη σπορ οδήγηση.

Το A390_β προλογίζει το μελλοντικό σπορ fastback της Alpine. Η διπλή ταυτότητα που προβάλλει ως στοιχείο που το κάνει ξεχωριστό, έχει να κάνει με το αγωνιστικό πνεύμα της κατασκευής και της εκλεπτυσμένης φύσης αυτού του αυτοκινήτου στο οποίο ενσωματώνεται η υψηλή απόδοση και η κορυφαία εμπειρία οδήγησης που θα προσφέρει η Alpine από το 2025 και μετά, όταν θα δούμε και την τελική έκδοση παραγωγής του.

Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για το που θα παράγεται το νέο αυτό μοντέλο, μια και όλες οι ξεχωριστές προτάσεις της Alpine, έχουν προέλευση από το ιστορικό εργοστάσιο που έχει έδρα στη Διέπη της Γαλλίας. Όλα τα παραπάνω, είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο CEO της Alpine, Φίλιπ Κρίεφ, θέλοντας να ξεσηκώσει τους φίλους της μάρκας κατά την εμφάνιση των πρώτων εικόνων του νέου μοντέλου.

Πηγή: Sport24.gr

Related post