Ηράκλειο: Αύριο απολογηθούν η δικηγόρος και ο 49χρονος για την υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος επιχειρηματία

 Ηράκλειο: Αύριο απολογηθούν η δικηγόρος και ο 49χρονος για την υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος επιχειρηματία

Προθεσμία να απολογηθούν αύριο, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, το μεσημέρι, ζήτησαν και έλαβαν η 31 ετών δικηγόρος και ο 49χρονος που συνελήφθησαν για την υπόθεση εκβίασης και τοκογλυφίας σε βάρος επιχειρηματία, στο Ηράκλειο.

Οι δύο συλληφθέντες που, σύμφωνα με τον συνήγορό τους, αρνούνται τις κατηγορίες, οδηγήθηκαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου. Η 31 ετών δικηγόρος κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε εκβίαση και απιστία, μετά από καταγγελία που έκανε ο επιχειρηματίας. Ο 49χρονος αντιμετωπίζει την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της απόπειρας εκβίασης και κατηγορίες για αδικήματα, όπως πρόκληση σωματικής βλάβης.

Η 31 ετών συλληφθείσα φέρεται, ως δικηγόρος του θύματος, να μετέφερε στον 49χρονο δράστη στοιχεία της οικονομικής κατάστασης του επιχειρηματία, τα οποία γνώριζε καλά καθώς αναλάμβανε πολλές σχετικές υποθέσεις του.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί της Δευτέρας ο 49χρονος πήγε στην βιομηχανία που διατηρεί ο 69χρονος επιχειρηματίας στην περιοχή του Γαζίου και, αφού με την απειλή λοστού έβγαλε έξω τους εργαζόμενους, ξυλοκόπησε τον 69χρονο. Σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό, ο 49χρονος είχε δανείσει πριν λίγα χρόνια ένα μεγάλο ποσό στον γιο του επιχειρηματία, ο οποίος ωστόσο αδυνατούσε να το αποπληρώσει λόγω των τοκογλυφικών όρων υφιστάμενος διαρκώς εκβιασμούς. Το μεσημέρι χθες είχε συλληφθεί η δικηγόρος και αργά το βράδυ παρουσιάστηκε συνοδεία των δικηγόρων του στην Ασφάλεια και ο φερόμενος ως δράστης. Και οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, αρνήθηκαν προανακριτικά τις βασικές κατηγορίες, η δε δικηγόρος δηλώνει απολύτως σοκαρισμένη από την εξέλιξη της υπόθεσης.

 

Related post