Φλόριντα: Προειδοποίηση-σοκ από τις Αρχές πριν την άφιξη του τυφώνα Μίλτον – «Γράψτε το όνομά σας στο χέρι σας για να σας ταυτοποιήσουμε»

 Φλόριντα: Προειδοποίηση-σοκ από τις Αρχές πριν την άφιξη του τυφώνα Μίλτον – «Γράψτε το όνομά σας στο χέρι σας για να σας ταυτοποιήσουμε»

Η Πολιτεία της Φλόριντα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού καθώς ο τυφώνας Μίλτον, ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες των τελευταίων δεκαετιών, πλησιάζει απειλητικά τις ακτές της. Με τους ανέμους του να αγγίζουν ταχύτητες-ρεκόρ και τις προβλέψεις για εκτεταμένες πλημμύρες, οι αρχές προχώρησαν σε μια ανατριχιαστική προειδοποίηση προς τους κατοίκους που δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί από τις επικίνδυνες περιοχές.

Συγκεκριμένα, η Γενική Εισαγγελέας της Φλόριντα, Άσλεϊ Μούντι, προειδοποίησε όσους αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εντολές εκκένωσης, να λάβουν μια ασυνήθιστη, αλλά άκρως σοβαρή προφύλαξη: «Ίσως πρέπει να γράψετε το όνομά σας με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στο χέρι σας, έτσι ώστε να ξέρουν ποιος είστε όταν σας βρουν μετά», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αυτό το σχόλιο, όσο σοκαριστικό και αν ακούγεται, αντικατοπτρίζει την ακραία επικινδυνότητα του επερχόμενου τυφώνα και την απόγνωση των τοπικών αρχών να προστατεύσουν όσους δεν έχουν συμμορφωθεί με τις εντολές εκκένωσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δήμαρχος του Μπράντεντον, Τζιν Μπράουν, προέτρεψε τους πολίτες να καταφύγουν άμεσα σε ασφαλή καταφύγια, καθώς η πόλη του βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της προβλεπόμενης διαδρομής του τυφώνα Μίλτον. «Αν δεν έχετε ήδη αποχωρήσει, ο χρόνος τελειώνει. Η ζωή σας κινδυνεύει», τόνισε σε δραματικούς τόνους.

Η πολιτεία της Φλόριντα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με παρόμοιες κρίσεις στο παρελθόν, όμως ο Μίλτον έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες των τελευταίων 50 ετών, με προειδοποιήσεις για «βιβλικές» καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα που θα προκαλέσουν εκτεταμένες καταστροφές σε υποδομές και απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Οι αρχές συνεχίζουν να καλούν τον κόσμο να απομακρυνθεί, υπενθυμίζοντας τις τραγικές συνέπειες του πρόσφατου τυφώνα Έλεν, που έπληξε τη Φλόριντα πριν από δύο μόλις εβδομάδες, αφήνοντας πίσω του δεκάδες θύματα. «Τα σώματα κάποιων που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν εξακολουθούν να εντοπίζονται κατά μήκος της ακτής», ανέφερε η Μούντι, θέλοντας να τονίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, ενώ οι υπηρεσίες διάσωσης, οι τοπικές αρχές και οι εθελοντικές ομάδες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους το χρειαστούν. Παρά τις συνεχείς προτροπές των αρχών, παραμένουν ακόμα χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανεβάζοντας τον κίνδυνο για ανθρώπινες απώλειες.

Related post