ΣΥΡΙΖΑ: Επέστρεψε το εξώδικο στον Κασσελάκη η ΠΓ – Απειλεί με εισαγγελέα τώρα ο πρώην πρόεδρος

Οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταιγιστικές, καθώς η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει το Σάββατο, με βασικό θέμα τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη, έπειτα από πρόταση της Όλγας Γεροβασίλη και άλλων στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ). Η απόφαση για την έκτακτη σύγκληση ελήφθη μετά την αποστολή εξωδίκου του κ. Κασσελάκη, που κατηγορεί τα μέλη της ΠΓ και της Κεντρικής Επιτροπής για παρατυπίες, και την επιστροφή του από την ΠΓ ως ένδειξη αντίδρασης.

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης τους απειλεί τώρα με προσφυγή στον εισαγγελέα.

Η Όλγα Γεροβασίλη, σε τοποθέτησή της κατά τη συνεδρίαση της ΠΓ, τόνισε πως το εξώδικο του κ. Κασσελάκη ήταν μια κίνηση που «ξεπερνά τα όρια» και ζήτησε τη διαγραφή του, προσθέτοντας ότι απαιτείται η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής. «Το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη απευθύνεται στα μέλη της Π.Γ. και στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία οφείλουν να το παραλάβουν. Άρα πρέπει να υπάρξει έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής. Η προσωπική μου άποψη είναι πως σε αυτό απαντάμε με διαγραφή», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Γεροβασίλη.

Αναφερόμενη στην κίνηση του κ. Κασσελάκη, η αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι αυτή η τακτική «πρωτοφανής στα μεταπολιτευτικά χρόνια», καθώς δημιουργεί κλίμα έντασης μέσα στο ίδιο του το κόμμα, προσθέτοντας: «Ο κ. Κασσελάκης έδειξε για άλλη μια φορά ότι φοβάται την προσφυγή στη βάση και εξωθεί την κατάσταση στα άκρα με την πρωτοφανή κίνησή του. Απειλεί με προσφυγή όλο το κόμμα. Στα μεταπολιτευτικά χρόνια είναι πρωτοφανές να στείλει εισαγγελέα στο κόμμα του οποίου θέλει να ηγηθεί».

Η κα. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι η επιδίωξη του κ. Κασσελάκη είναι να «τορπιλίσει το κλίμα λόγω του φόβου του να προσφύγει στη βάση», ενώ εξέφρασε την απορία γιατί δεν επέλεξε να στείλει εξώδικο στην εφημερίδα που τον κατηγόρησε, αλλά απευθύνθηκε στην ΠΓ και στην Κεντρική Επιτροπή.

Η ΠΓ αποφάσισε να στείλει πίσω το εξώδικο, αρνούμενη να αποδεχθεί τις κατηγορίες του κ. Κασσελάκη, και εκείνος απάντησε με την απειλή εισαγγελικής παρέμβασης, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση. «Ξεπερνάει τα όρια της ΠΓ αυτό το θέμα και για αυτό πρέπει να πάμε πίσω στα μέλη της ΚΕ να πάρουμε αποφάσεις», ανέφεραν στελέχη του κόμματος.

Η σύγκρουση αυτή δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαγραφή του κ. Κασσελάκη να παραμένει το κύριο σημείο συζήτησης, καθώς τα εσωκομματικά στρατόπεδα διαμορφώνονται ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Σαββάτου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ 8/10/2024

·       Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.

·       Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.
Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.  

Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

·       Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να  δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και  σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν ο,τιδήποτε».  Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.

Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή Προέδρου.

Related post