Όλγα Γεροβασίλη: Ζήτημα διαγραφής Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής

Ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε η Όλγα Γεροβασίλη κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ζητώντας παράλληλα την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο έντονων εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, με την κυρία Γεροβασίλη να εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις συνέπειες των πρόσφατων ενεργειών του κ. Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν τη συνοχή του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η κυρία Γεροβασίλη επεσήμανε ότι το εξώδικο που απέστειλε ο κ. Κασσελάκης στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, σχετικά με τη διαρροή του πόθεν έσχες του, αποτελεί μια κίνηση που ξεπερνά τα εσωκομματικά όρια, δημιουργώντας ερωτήματα για τη νομιμότητα της ηγεσίας του. «Οι ενέργειές του θέτουν σε κίνδυνο την εσωτερική συνοχή και την αξιοπιστία του κόμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά, προτείνοντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της σταθερότητας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρότασή της αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κρίσιμο ρόλο στις τελικές αποφάσεις αναμένεται να διαδραματίσουν τα στελέχη Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς, των οποίων η στάση μπορεί να επηρεάσει την έκβαση της πρότασης διαγραφής.

Η κίνηση της κυρίας Γεροβασίλη έρχεται να εντείνει το ήδη τεταμένο κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με την εσωκομματική κρίση να κλιμακώνεται και την ηγετική ομάδα να βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις για τη διατήρηση της ενότητας. Η πιθανή διαγραφή του κ. Κασσελάκη θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέες εξελίξεις και να επανακαθορίσει το εσωκομματικό σκηνικό, θέτοντας το κόμμα μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της ηγεσίας και της στρατηγικής του.

Related post