Κώτσηρας: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας – Χτίζουμε γέφυρες συνεννόησης και προάγουμε την ασφάλεια στον κόσμο

“Σε μια εποχή πολυδιάστατων κρίσεων και αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή μας, η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας, έχοντας αυξημένο διπλωματικό κεφάλαιο, το οποίο αξιοποιεί με αίσθημα ευθύνης ενόψει και της συμμετοχής της, ως εκλεγμένο μέλος, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ”, ανέφερε ο Γ. Κώτσηρας

«Η Ελλάδα είναι παρούσα στη 19η Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, αυτού του σημαντικού πολυμερούς Οργανισμού, ο οποίος προωθεί όχι μόνο τη γαλλική γλώσσα και την πολιτιστική ποικιλομορφία, αλλά και αξίες όπως η ειρήνη, η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η εκπαίδευση, η καινοτομία και η βιωσιμότητα», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, από το Παρίσι.
Ο κ. Κώτσηρας σε δήλωσή του στη 19η Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, υπογράμμισε πως «η συμμετοχή της χώρας μας στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας συνδέεται, αφενός, με την ισχυρή στρατηγική μας σχέση με τη Γαλλία και τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας μας με τον γαλλόφωνο κόσμο και, αφετέρου, με την προσήλωσή μας στον διάλογο, το Διεθνές Δίκαιο και την πολυμερή διπλωματία. Η παρουσία μας στη μεγάλη αυτή κοινότητα 88 χωρών προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για την προώθηση των θέσεών μας και ενισχύει περαιτέρω τον ρόλο της Ελλάδας διεθνώς».
«Καλωσορίζουμε την αναβάθμιση της Κύπρου από συνδεδεμένο σε πλήρες μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας.
Σε μια εποχή πολυδιάστατων κρίσεων και αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή μας, η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας, έχοντας αυξημένο διπλωματικό κεφάλαιο, το οποίο αξιοποιεί με αίσθημα ευθύνης ενόψει και της συμμετοχής της, ως εκλεγμένο μέλος, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», πρόσθεσε.
«Με την ενεργό παρουσία μας σε πολυμερείς θεσμούς χτίζουμε γέφυρες συνεννόησης και προάγουμε τη σταθερότητα και ασφάλεια στον κόσμο», κατέληξε ο κ. Κώτσηρας.

 

Related post