Μαριάνοβιτς στο ertsports: «Γρήγορη η απόφαση να πάω στη Φενέρ, υπέροχη ομάδα ο Ολυμπιακός»

 Μαριάνοβιτς στο ertsports: «Γρήγορη η απόφαση να πάω στη Φενέρ, υπέροχη ομάδα ο Ολυμπιακός»

Για πολλούς φίλους του μπάσκετ, η Φενέρμπαχτσε έχει βάλει ξανά ισχυρή υποψηφιότητα για μία θέση στο Final Four, αφού προχώρησε σε αρκετά καλές προσθήκες. Το ρόστερ της τουρκικής ομάδας άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θέλησε να το προσαρμόσει στις δικές του απαιτήσεις. Ο Λιθουανός τεχνικός είχε διαδεχθεί τον Δημήτρη Ιτούδη μεσούσης της περσινής σεζόν και ουσιαστικά πορεύτηκε με την ομάδα που δημιούργησε ο Έλληνας προπονητής.

Από τις προσθήκες που έκανε η Φενέρμπαχτσε, χωρίς αμφιβολία, ξεχωρίζει αυτή του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ο οποίος επιστρέφει στην Ευρώπη, έπειτα από μία μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ και ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση στην Euroleague, μετά το 2015. Αυτή θα γίνει απέναντι στον Ολυμπιακό (20:30, ΕΡΑ ΣΠΟΡ), ο οποίος θα ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη το φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι.

Το Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός μαγνητίζει τα βλέμματα στην πρεμιέρα της Euroleague και λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στην “Ulker Sports Arena”, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς μίλησε στο ertsports.gr, σε μία από τις πρώτες του συνεντεύξεις, μετά την μεταγραφή που έκανε αίσθηση και την επιστροφή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Σέρβος σέντερ δεν έχει κλείσει ούτε έναν μήνα στην Κωνσταντινούπολη, αφού η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε στις 18 Σεπτεμβρίου την απόκτησή του. Έτσι λοιπόν, αρχικά τον ρωτήσαμε για το πώς κυλούν οι πρώτες του εβδομάδες στη νέα του ομάδα και το αν χρειάστηκε χρόνο να προσαρμοστεί ξανά στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

«Όχι. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν μία εύκολη μετάβαση για μένα. Ήταν πολύ… κουλ. Φυσικά έχω και τον Μάρκο (σ.σ. Γκούντουριτς) εδώ, να με βοηθάει σε όλα. Παλεύω λίγο να μάθω τη γλώσσα, γιατί το χρειάζομαι, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι τόσο υπέροχα. Ο οργανισμός της Φενέρμπαχτσε είναι πολύ καλός. Βασικά, είναι σχεδόν σαν το ΝΒΑ, νιώθω σα να μην έχει αλλάξει τίποτα για μένα. Πραγματικά, με βοήθησαν να βρω αυτοκίνητο, να βρω σπίτι, να βρω εκείνο, να βρω το άλλο, να βρω τα πάντα. Μου έκαναν εύκολη την μετάβαση εδώ, για να μπορώ να αισθάνομαι σαν το σπίτι μου» μας είπε ο Μαριάνοβιτς.

Στη συνέχεια, μίλησε για το πώς προέκυψε η συνεργασία του με την Φενέρμπαχτσε, αφού τους μήνες που παρέμεινε χωρίς ομάδα, κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν ότι πρόθεση του παίκτη είναι να παραμείνει στο ΝΒΑ και την αγωνιστική περίοδο 2024-25.

«Ξέρεις, εγώ νιώθω ότι περίμενα για ένα χρονικό διάστημα, αλλά ήταν μια στιγμή που πραγματικά ήθελα να παίξω μπάσκετ, γιατί το μπάσκετ είναι η ζωή μου, είναι το πάθος μου. Ξεκινήσαμε τις συζητήσεις, γιατί μου είπαν ότι ενδιαφέρονται για μένα και ήταν κάτι που έγινε την επόμενη μέρα. Ουσιαστικά, την επόμενη μέρα έγινε η νέα μου ομάδα. Βασικά, ήταν μία γρήγορη απόφαση, δεν το σκέφτηκα πολύ. Ασφαλώς, επειδή τα παιδιά μου είναι 10 και 9 ετών, έπρεπε να ρωτήσω πρώτα την οικογένειά μου, αλλά τελικά, όλοι συμφωνήσαμε και τώρα είμαι εδώ» ανέφερε ο Σέρβος σέντερ.

Όσον αφορά τις σκέψεις του για την καινούργια του ομάδα, μας είπε: «Πραγματικά, σκέφτομαι ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, με υπέροχους παίκτες. Όταν έρχεται ένας καινούργιος παίκτης, προσπαθείς να του δείξεις ότι εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον και προσπαθείς να μιλήσεις μαζί του. Έχουμε καλή επικοινωνία μεταξύ μας, μιλάμε για το μπάσκετ, το ΝΒΑ, το τι γίνεται στην ομάδα. Ξέρεις, δεν είναι ότι πρέπει να πάρω την μπάλα και να την κρατήσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Προσπαθούμε γενικά και το χρειαζόμαστε να προσαρμοστούμε ο ένας με τον άλλον, εγώ με τους συμπαίκτες μου κι αυτοί με μένα. Το απολαμβάνω που βρίσκομαι εδώ, γιατί οι συμπαίκτες μου είναι ωραίοι άνθρωποι και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Όπως και οι άνθρωποι του τεχνικού επιτελείου, γιατί υπάρχει σωστή νοοτροπία και ακούω ό,τι μου λένε, για να γινόμαστε κι εγώ, αλλά και η ομάδα συνολικά, καλύτεροι».

Ο Μαριάνοβιτς αγωνίστηκε από το 2015 έως το 2024 στο ΝΒΑ, καταγράφοντας 362 συμμετοχές, φορώντας τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς, των Ντιτρόιτ Πίστονς, των Λος Άντζελες Κλίπερς, των Φιλαδέλφεια Σίξερς, των Ντάλας Μάβερικς και των Χιούστον Ρόκετς. Μετά την τόσο μεγάλη καριέρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τον ρωτήσαμε πόσο διαφορετικός παίκτης είναι, σε σχέση με την τελευταία του παρουσία στην Euroleague.

«Έπειτα από εννέα χρόνια εκεί, μπορώ να πω με σιγουριά πως πλέον είμαι πιο έμπειρος. Φυσικά, υπήρχαν σεζόν που έπαιζα κι άλλες που δεν έπαιζα, αλλά νιώθω υπέροχα, είμαι πλέον εδώ και θέλω να προχωρήσω. Αισθάνομαι πολύ καλά, γιατί όλο το καλοκαίρι έκανα προπονήσεις, προσπαθώντας όλο αυτό το διάστημα να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Ασφαλώς, δεν είναι το ίδιο με το να προπονούμαι με τους συμπαίκτες μου, αλλά, ξέρεις, αυτό το έκανα για να είμαι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, προκειμένου να βοηθήσω τον εαυτό μου, αλλά και την επόμενη ομάδα μου, όποια κι αν ήταν» απάντησε ο 36χρονος ψηλός.

Η τελευταία του σεζόν στην Ευρώπη ήταν το 2014-15, όταν ο Σέρβος “γίγαντας” φόρεσε τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα. Η χρόνια που έκανε τότε ήταν φοβερή, αφού είχε 16.6 πόντους και 10.7 ριμπάουντ μέσο όρο στην Euroleague. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις, του άνοιξαν την πόρτα για το ΝΒΑ.

Στο τι πρέπει να περιμένουμε από αυτόν και το αν θα καταγράψει ξανά μέσους όρους νταμπλ-νταμπλ, μας είπε: «Θα δούμε. Έχω παίξει μόλις δύο παιχνίδια, από τότε που ήρθα στη Φενέρμπαχτσε και η σεζόν μόλις άρχισε, οπότε δεν ξέρω. Δεν μπορώ να απαντήσω σ’ αυτό από το ξεκίνημα, γιατί αυτή η σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν πολύ παλιά. Αυτά που έγιναν τότε ήταν ένα αποτέλεσμα από το γεγονός ότι ένιωθα πολύ καλά και ότι ο Ντέγιαν Ράντονιτς πίστευε πολύ σε μένα. Επίσης και από τους συμπαίκτες που είχα, όπως ο εξαιρετικός πλέι μέικερ Μάρκους Γουίλιαμς, με τον οποίο είχαμε φτιάξει ένα πολύ καλό δίδυμο, γιατί ταιριάξαμε φοβερά ο ένας με τον άλλον».

Στο τέλος, η κουβέντα μας πήγε στον προσεχή αντίπαλο της Φενέρμπαχτσε, καθώς στην πρεμιέρα της Euroleague υποδέχεται τον Ολυμπιακό, που έκανε εντυπωσιακές κινήσεις το καλοκαίρι. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να δουν την ομάδα τους στην κορυφή της Ευρώπης.

«Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, έφερε εξαιρετικούς παίκτες και κάποιοι εξ’ αυτών έπαιζαν και στο παρελθόν στον σύλλογο. Έχω δει κάποια παιχνίδια και κάποιους παίκτες. Οι νεοφερμένοι έκαναν πολύ καλή δουλειά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους πιο παλιούς του ρόστερ. Είναι πραγματικά μία υπέροχη ομάδα, παίζουν καλά» ανέφερε ο Μαριάνοβιτς.

Κλείνοντας, τον ρωτήσαμε για το ποιο μπορεί να είναι το “κλειδί” της σπουδαίας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό και μας είπε: «Κάνεις δεν γνωρίζει το “κλειδί”. Βασικά, το θέμα είναι να κάνουμε καλή δουλειά σε κάποια σημεία του παιχνιδιού και να κάνουμε αυτά που θα πούμε στα αποδυτήρια, πριν βγούμε στο παρκέ. Το σημαντικό είναι να παίξουμε ο ένας για τον άλλον, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, όταν αυτό χρειάζεται, να σταθούμε όρθιοι, να παίξουμε όλοι μαζί και να είναι ο καθένας η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του».

Επιμέλεια: Νίκος Μπιντέλας

Πηγή: ertsports.gr

Related post