Επελαύνει η κακοκαιρία Κασσάνδρα: Προβλήματα και πλημμύρες στην Κέρκυρα, 112 στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας – Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»

 Επελαύνει η κακοκαιρία Κασσάνδρα: Προβλήματα και πλημμύρες στην Κέρκυρα, 112 στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας – Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»

Απότομη μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός στα βορειοδυτικά της χώρας με βροχές και καταιγίδες. Η κακοκαιρία Κασσάνδρα έχει σαρώσει ήδη μεγάλο μέρος των Δυτικών Βαλκανίων και τα έντονα φαινόμενα κατηφόρισαν ήδη στην χώρα μας και πολιορκούν τη βορειοδυτική Ελλάδα.

Στην Κέρκυρα προβλήματα δημιουργούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί από τις 6:30 το απόγευμα. Ισχυρές καταιγίδες έχουν δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα στην παλιά πόλη ενώ υπάρχουν πτώσεις κλαδιών από δέντρα σε δρόμους, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εργάζεται πυρετωδών ξα καθαρίσει τους δρόμους.

Πριν από λίγο πλημμύρισε η ρεσεψιόν μεγάλου ξενοδοχείου στο τουριστικό χωριό Μεσσόγγι.

Λόγω της καταιγίδας, η πτήση 286 της Aegean Αθήνα-Κέρκυρας ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το αεροδρόμιο και επιστρέφει στο Ελ.Βενιζέλος, ενώ προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν κι άλλες πτήσεις.

Εξάλλου, στις 19:50 εστάλη μήνυμα από το 112 για την περιοχή του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας που συνιστά τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Οι αμέσως επόμενες ώρες θα είναι οι πιο επικίνδυνες για τη δυτική Ελλάδα. Διότι θα έχουμε ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες. Προσοχή απαιτείται αρχικά σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και από το βράδυ και στο υπόλοιπο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά. Μέσα στη νύχτα θα βρέξει και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Το Σάββατο οι βροχές θα γενικευτούν και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας μας, ενώ μικρή είναι η πιθανότητα για βροχόπτωση στην Αθήνα. Πιο ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα σε Πελοπόννησο και ανατολική Μακεδονία, σύμφωνα με την μετεωρολόγο του ΕΡΤNews, Νικολέτα Ζιακοπούλου.

 

Related post