Γρηγόρης Βαλτινός: Η ερώτηση που τον δυσκόλεψε στον αέρα – Θανάσης Αναγνωστόπουλος: “Αν είναι πολύ προσωπικό, με σταματάς”

 Γρηγόρης Βαλτινός: Η ερώτηση που τον δυσκόλεψε στον αέρα – Θανάσης Αναγνωστόπουλος: “Αν είναι πολύ προσωπικό, με σταματάς”

“Πήγα με ορθάνοιχτη καρδιά για να γνωρίσω τον πατέρα μου, δεν τον ρώτησα ποτέ γιατί”.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (1/10) ο Γρηγόρης Βαλτινός. Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης άνοιξε τα χαρτιά του και ρωτήθηκε για τις σχέσεις που ανέπτυξε με τον πατέρα του, με τον οποίο γνωρίστηκε μόλις στα 25 του χρόνια, αφού οι γονείς του είχαν χωρίσει όταν ο ίδιος ήταν ανήλικος.

Μάλιστα, ο καλεσμένος της ΕΡΤ δεν έκρυψε τη «δυσκολία» που του προκάλεσε η συγκεκριμένη ερώτηση που του απηύθυνε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος. Παρ’ όλα αυτά, δέχθηκε να απαντήσει με ειλικρίνεια.

«Είχα κάποια επαφή με τον πατέρα μου, αργότερα και πιο στενή. Έχω και αδέλφια, είμαστε αγαπημένοι, ίδιο αίμα. Με τον ένα ειδικά, που είναι Αθήνα, έχουμε στενή επαφή, οι άλλοι δύο είναι στη Θεσσαλονίκη», περιγράφει ο Γρηγόρης Βαλτινός.

«Αν βοηθάει ο χαρακτήρας σου και έχεις γεννηθεί με καλό «μέταλλο», πιστεύω ότι αυτό το πράγμα είναι και δημιουργικό. Αυτή η έλλειψη σε σπρώχνει, σε κάνει να έχεις περισσότερη ενσυναίσθηση, γίνεσαι περισσότερο ευαίσθητος απέναντι στο να αντιληφθείς τα πράγματα καλύτερα», επισημαίνει ο ηθοποιός.

«Πήγα με ορθάνοιχτη καρδιά για να γνωρίσω τον πατέρα μου, δεν τον ρώτησα ποτέ γιατί. Ήταν κάτι στο οποίο είχα ωριμάσει πολύ, ήμουν 25, είχα κατανοήσει κάποια πράγματα και όλη αυτή τη γενιά που ταλαιπωρήθηκε, βασανίστηκε, που γεννήθηκε φτωχιά και δεν σπούδασε. Δεν ήξερε από ψυχολογία, ούτε να ερμηνεύσει τον ίδιο της τον εαυτό, ήταν σαν αγρίμια και λειτουργούσαν ενστικτωδώς», εξομολογείται στη συνέχεια της κουβέντας ο Γρηγόρης Βαλτινός.

«Εγώ αυτό το κατανόησα και το συγχώρησα. Δεν ξέρω πώς. Πιστεύω όμως ότι με βοήθησε πάρα πολύ το θέατρο», παραδέχεται ο Γρηγόρης Βαλτινός στο απογευματινό μαγκαζίνο της ΕΡΤ.

Πηγή: zappit.gr

Related post