Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στον λαό του και κανείς δεν πρέπει να αλλοιώνει την αλήθεια

 Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στον λαό του και κανείς δεν πρέπει να αλλοιώνει την αλήθεια

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, μίλησε στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ του ΕΡΤNews, και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, τονίζοντας τη σημασία της αλλαγής στην ηγεσία και την κατεύθυνση του κόμματος. Στην τοποθέτησή της, αναφέρθηκε τόσο στην παρούσα κατάσταση του κόμματος όσο και στην ανάγκη για πολιτική μεταρρύθμιση.

Τα μηνύματα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Χθες το βράδυ, η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, πραγματοποίησε την κεντρική της ομιλία στο Περιστέρι. Η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε από ενθουσιασμό, τραγούδια και συνθήματα, κυρίως από νέους ανθρώπους. Όπως δήλωσε η ίδια: «Χθες το βράδυ είχα την κεντρική μου ομιλία στο Περιστέρι όπου έγινε χαμός. Κυριολεκτικά βυθίστηκε η πλατεία του Περιστερίου. Μηνύματα, συνθήματα, τραγούδια, ενθουσιασμός, νέα παιδιά. Αυτό για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό συνολικά για το ΠΑΣΟΚ.»

Η κ. Γιαννακοπούλου έκανε σαφή αναφορά στη διαδικασία της προεκλογικής καμπάνιας, απορρίπτοντας την κριτική περί εσωστρέφειας που είχε ασκηθεί νωρίτερα. Αντίθετα, τόνισε τη σημασία της εξωστρέφειας που δυναμώνει το ΠΑΣΟΚ:
«Ναι, αυτή η διαδικασία είναι μια διαδικασία εξωστρέφειας που δυναμώνει το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό για εμένα είναι κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενη, πολύ περήφανη. Θυμάστε και ξέρετε ότι είμαι η πρώτη που ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία

Σκληρή κριτική στον Ανδρουλάκη

Η κ. Γιαννακοπούλου άσκησε έντονη κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη, θέτοντας ερωτήματα για τον ρόλο του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενη σε δηλώσεις του για την προεκλογική εκστρατεία, δήλωσε: «Ακούω διαρκώς τον κύριο Ανδρουλάκη να λέει ότι αν όλοι οι άλλοι γύρναγαν την Ελλάδα όπως το κάνουν τώρα, το ΠΑΣΟΚ θα ήταν σε πολύ καλύτερα ποσοστά. Αντίστροφα λοιπόν ρωτώ: Αν ο πρόεδρος του κόμματος έκανε ό,τι κάνει τώρα, τότε το ΠΑΣΟΚ θα είχε αυτή τη στιγμή 20%. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν το έκανε.»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε προσωπικά περιστατικά που ανέδειξαν προβλήματα στη θεσμική λειτουργία του κόμματος:
«Όταν με κάλεσαν από νομαρχιακές οργανώσεις να μιλήσω στη Ρόδο, το κόμμα προτίμησε να μην γίνουν εκδηλώσεις για να μην πάει η Γιαννακοπούλου. Αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι πρέπει να απαντηθεί από τον ίδιο τον κύριο Ανδρουλάκη.»

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε κανέναν»

Η Γιαννακοπούλου ξεκαθάρισε ότι η κριτική της είναι πολιτική και όχι προσωπική, επισημαίνοντας ότι ο στόχος είναι η αλλαγή της πορείας του κόμματος και όχι η προσωπική αντιπαράθεση: «Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κύριο Ανδρουλάκη. Είναι σύντροφός μου. Όμως, πρέπει να κάνουμε πολιτική κριτική για το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να είμαστε δεύτερο κόμμα και χάσαμε από τον κύριο Κασσελάκη. Ποιος ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όλο αυτό το διάστημα;»

Σε έντονο ύφος, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ανήκει στον λαό του και όχι σε πρόσωπα: «Το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει ούτε στη Γιαννακοπούλου, ούτε στον Ανδρουλάκη, ούτε σε κανέναν άλλον. Ανήκει στον λαό του. Όποιος κι αν εκλεγεί, εγώ θα είμαι στην πρώτη γραμμή, προσπαθώντας να πείσω τον πρόεδρο να οδηγήσει το τιμόνι στη σωστή κατεύθυνση.»

«Η αυτοκριτική είναι αναγκαία»

Η Γιαννακοπούλου έκλεισε την ομιλία της ζητώντας από το κόμμα να αναγνωρίσει τα λάθη του και να προχωρήσει με μια νέα στρατηγική. Τόνισε ότι η αυτοκριτική είναι απαραίτητη για την πορεία του ΠΑΣΟΚ στο μέλλον:
«Αν δεν κάνουμε την αυτοκριτική μας, αν δεν δούμε τι δεν κάναμε σωστά και πώς θα το αλλάξουμε, τότε πώς θα προχωρήσουμε μπροστά; Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους ψηφοφόρους. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε, ώστε οι πολίτες να καταλάβουν ότι εκφράζουμε τα συμφέροντά τους.»

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί ένα κόμμα που θα επιστρέψει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο, με ένα σαφές και ξεκάθαρο πρόγραμμα που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Πηγή: ertnews.gr

Related post