Ανεξέλεγκτη για τρίτη μέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Νέο μήνυμα από το 112, δείτε βίντεο

 Ανεξέλεγκτη για τρίτη μέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Νέο μήνυμα από το 112, δείτε βίντεο

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασικές εκτάσεις στο Ξυλόκαστρο παραμένει ανεξέλεγκτη, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει με πολλές διάσπαρτες εστίες. Στις 7:20 π.μ. εστάλη νέο μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους των Σοφιανών να απομακρυνθούν προς την περιοχή του Ρεθίου.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων, 132 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη καθώς οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά και μέχρι στιγμής έχει αφήσει πίσω της δύο νεκρούς άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, ενώ έχουν καταστραφεί μεγάλες εκτάσεις δασών, καλλιέργειες και υποδομές. Η φωτιά προχωρά με αμείωτη ένταση προς τα Τρίκαλα Κορινθίας, και νέες εστίες έχουν εντοπιστεί στις περιοχές Ξανθοχώρι και Βρυσούλες.

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, χαρακτήρισε την κατάσταση «τραγική», τονίζοντας ότι πολλές ενεργές εστίες εξακολουθούν να καίνε μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της περιοχής. Ειδικότερα, οι κάτοικοι των Τρικάλων Κορινθίας πέρασαν τη νύχτα αγωνιώντας, βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν επικίνδυνα τα σπίτια τους. «Όλη τη νύχτα προσευχόμασταν να μην ενισχυθεί ο άνεμος», ανέφερε ένας από τους κατοίκους στο protothema.gr. «Οι φλόγες ήταν ορατές και κινούνταν προς το χωριό μας. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, μόνο να ελπίζουμε ότι ο άνεμος δεν θα ενισχυθεί και θα μας δώσει λίγο χρόνο».

Η κατάσταση στην περιοχή των Τρικάλων Κορινθίας παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, με την πυροσβεστική να προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της φωτιάς πριν φτάσει στο τουριστικό χωριό. Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Related post