Σέρρες: Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Στέλιος Μπουφίδης

Έναν δικό της άνθρωπο, πολύτιμο πρώην συνεργάτη και φίλο θρηνεί η ΕΡΤ Σερρών. Σε ηλικία 72 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή ο δημοσιογράφος Στέλιος Μπουφίδης. Μετά από πολύμηνη νοσηλεία, άφησε το βράδυ του Σαββάτου την τελευταία του πνοή στην εντατική μονάδα του  Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος της Ιδιωτικής Σχολής Δημοσιογραφίας ασχολήθηκε από τα εφηβικά του χρόνια με τη δημοσιογραφία .Κατά τη διάρκεια της πορείας του συνεργάστηκε με πανελλαδικά και τοπικά ΜΜΕ και από διάφορες θέσεις (διευθυντής προγράμματος, παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, πολιτικός σχολιαστής κ.α.).

Το 1983 ίδρυσε την εφημερίδα «Η ΜΑΧΗ», την πρώτη εφημερίδα της Π.Ε. Σερρών σε σχήμα ταμπλόϊντ. Το 1995 δημιούργησε και διηύθυνε το περιοδικό «ΜΕΤΑ», το «σύγχρονο σερραϊκό περιοδικό», του οποίου η μετεξέλιξη είναι το σημερινό «ΜΕΤΑmagazino».

Από το 1995 συνεργάσθηκε ως υπεύθυνος ενημέρωσης με την ΕΡΑ Σερρών και από το 2006 ως το τέλος του 2011, εργάσθηκε ως υπάλληλος της ΕΡΤ στο ραδιοφωνικό σταθμό των Σερρών.

Ασχολήθηκε με την πολιτική και τον συνδικαλισμό. Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Εσωτερικού και της Ελληνικής Αριστεράς. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Σερρών στις εκλογές του 1986 και ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜ.ΑΡ) στις εθνικές εκλογές του 2012.

Το προσωπικό της ΕΡΤ Σερρών εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

Related post