Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Στόχος ήταν ο Χασάν Νασράλα (βίντεο)

 Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Στόχος ήταν ο Χασάν Νασράλα (βίντεο)

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση στη Βηρυτό με στόχο τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Το χτύπημα σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπου φέρεται να βρισκόταν ο ηγέτης της οργάνωσης, σε μία κίνηση που κλιμακώνει περαιτέρω την ένταση στην περιοχή.

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, με την τελευταία να έχει πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων κατά ισραηλινών στόχων το τελευταίο διάστημα.

Οι αντιδράσεις στον Λίβανο είναι έντονες, με τον πολιτικό κόσμο να καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση και να προειδοποιεί για πιθανές συνέπειες σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, ο οργανισμός Χεζμπολάχ δεν έχει δώσει επίσημη δήλωση για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της.

Η ισραηλινή επίθεση αναζωπυρώνει τον φόβο νέας κλιμάκωσης, καθώς η περιοχή της Νότιας Βηρυτού, όπου βρίσκεται η βάση της Χεζμπολάχ, έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο ισραηλινών επιχειρήσεων. Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι ένα πλήγμα κατά του Νασράλα μπορεί να έχει εκτεταμένες συνέπειες για τη σταθερότητα της περιοχής.

Related post