Θεσσαλονίκη: ” Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας ηχούσε πολύ φάλτσα” στο θέατρο Φαργκάνη

 Θεσσαλονίκη: ” Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας ηχούσε πολύ φάλτσα” στο θέατρο Φαργκάνη

Η παράσταση “Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα”, σε σκηνοθεσία της Αικατερίνης Παπαγεωργίου και πρωταγωνιστές τους Αλέξανδρο Βάρθη, Τάσο Λέκκα, Μάνια Παπαδημητρίου, Δημήτρη Πετρόπουλο και Ελίζα Σκολίδη, παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Φαργκάνη, από αύριο Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου και για τρεις μόνο ημέρες.

Όπως τόνισε ο ηθοποιός Δημήτρης Πετρόπουλος, πρόκειται για μία υπέροχη παράσταση, ενώ στο έργο τίθεται το νευραλγικό ερώτημα “τι θεωρούμε πρόοδο τον 21ο αιώνα και τι γίνεται με την ανθρώπινη ψυχή, όταν αυτή βάλλεται από εθνικές έριδες, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και διεθνή οικονομικά συμφέροντα.

Μέσα από ένα υπερρεαλιστικό πλαίσιο που όλα μοιάζουν να είναι φάλτσα, διαδραματίζεται μια απόλυτα ρεαλιστική ιστορία ενός οποιουδήποτε πολέμου του τώρα, του τότε ή του μετά. Ο συγγραφέας εμπνέεται από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και μέσα από το έργο του, δίνει χώρο στην ανθρώπινη ψυχή να πενθήσει την ύπαρξή της που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να χαθεί, αν «ο ισχυρός» το θελήσει.

Πηγή: ertnews.gr

Related post