Δείτε τα 10 πρώτα σε πωλήσεις SUV- Συνεχίζει την πρωτοπορία η Toyota, με τρία μοντέλα στη δεκάδα

 Δείτε τα 10 πρώτα σε πωλήσεις SUV- Συνεχίζει την πρωτοπορία η Toyota, με τρία μοντέλα στη δεκάδα

Το ότι τα SUV αποτελούν την πρώτη επιλογή όλων όσοι αναζητούν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο, δεν είναι κάτι νέο. Εδώ και αρκετά χρόνια, τα υπερυψωμένα μοντέλα του είδους, σε όλες τις κατηγορίες μεγέθους, μοιάζουν να έχουν “προτεραιότητα” ως επιλογή από τους υποψήφιους αγοραστές, με τα στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) απλά να επιβεβαιώνουν το παραπάνω.

Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τον Αύγουστο του 2024, στην Ελλάδα έχουν πουληθεί σχεδόν 60 χιλιάδες SUV (57.346 για την ακρίβεια)- νούμερο που στο σύνολο των καινούργιων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν στο ίδιο διάστημα, αποτελεί ποσοστό της τάξης του 60% περίπου. Εξ αυτών, με τη “φόρα” που είχε από το “κλείσιμο” του προηγούμενου έτους, το Toyota Yaris Cross μοιάζει να είναι ασταμάτητο και συνεχίζει να κρατά την πρώτη θέση των πωλήσεων μεταξύ των SUV.

Από τα στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. προκύπτει πως το μοντέλο της Toyota “έγραψε” κατά το πρώτο οκτάμηνο του έτους, 5.872 πωλήσεις- αφήνοντας με μεγάλη διαφορά στη δεύτερη θέση το ποιοτικό και πολύ ικανό Peugeot 2008 (3.929 πωλήσεις). Στην τρίτη θέση, βρίσκεται το Suzuki Vitara που “αθόρυβα” γράφει πωλήσεις (3.512), βασιζόμενο στον “αλεξίσφαιρο” χαρακτήρα του και την πολύ καλή τιμή εκκίνησης.

Στα SUV κατατάσσεται και το Ignis, το μικρότερο μοντέλο της Suzuki, που έρχεται να “κάτσει” στην τέταρτη θέση, σημειώνοντας 2.514 πωλήσεις- μια θέση μπροστά από το Toyota C-HR που έχει ξεκινήσει και αυτό να δείχνει τη δυναμική του. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως οι 1.941 ταξινομήσεις του 8μήνου, μέχρι το τέλος του έτους θα υπερδιπλασιαστούν για το ικανό και ιδιαίτερα ποιοτικό Ιαπωνικό SUV.

Μετά τις εξαιρετικές κριτικές που έχει πάρει από τον ειδικό τύπο της χώρας αλλά και χάρη στη συνολική της αξία ως αυτοκίνητο της κατηγορίας, η νέα BMW X1 δείχνει “τα δόντια” της στον τομέα των πωλήσεων, ερχόμενη να καταλάβει την 6η θέση στην κατάταξη, με 1.850 ταξινομήσεις- και δεν είναι τυχαίο πως είναι το μόνο premium μοντέλο του είδους που έχει σκαρφαλώσει στη δεκάδα των πωλήσεων των SUV.

Στην 7η θέση βρίσκουμε το Toyota Aygo X, κάτι που δικαιολογείται από το μικρό του μέγεθος, την καλή του τιμή και -φυσικά- το όνομα- εγγύηση της κατασκευάστριας, έχοντας 1.738 ταξινομήσεις από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο. Ακολουθεί στην 8η θέση το MG ZS (1.705) που αναμένεται να ανακάμψει και να αναρριχηθεί στην κατάταξη, μόλις αρχίσει να διατίθεται η νέα του έκδοση, η οποία θα κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου “Auto Athina 2024” σε λίγες μέρες.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα Nissan Juke (1.512) και Ford Puma (1.497), τα οποία είναι και αυτά πρόσφατα ανανεωμένα και αναμένεται να οδηγηθούν στο τελευταίο τρίμηνο του έτους με ακόμα καλύτερες επιδόσεις στις πωλήσεις. Κάνοντας ταμείο, στο τέλος του έτους, θα δούμε και θα μπορούμε να πούμε για τους κυρίαρχους της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου αλλά και για την απόδοση των προσφορών στις οποίες έχουν προχωρήσει πολλές εταιρείες (όπως για παράδειγμα η Skoda και η VW).

Πηγή: Sport24.gr

Related post