Πώς ο Έλον Μασκ ετοιμάζεται να αναλάβει ρόλο-κλειδί στη νέα κυβέρνηση Τραμπ

 Πώς ο Έλον Μασκ ετοιμάζεται να αναλάβει ρόλο-κλειδί στη νέα κυβέρνηση Τραμπ

Ο Elon Musk φαίνεται πως προετοιμάζεται για έναν σημαντικό ρόλο σε μια πιθανή δεύτερη κυβέρνηση του Donald Trump, με πολλά να υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να αναλάβει την ηγεσία μιας κυβερνητικής επιτροπής αποτελεσματικότητας, που θα εστιάσει στη μείωση των κανονισμών και της γραφειοκρατίας.

Ο Musk, γνωστός για τις επανειλημμένες συγκρούσεις του με ρυθμιστικές αρχές, όπως η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) και η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA), επιδιώκει να καταστήσει σαφές ότι θεωρεί πολλούς από αυτούς τους κανονισμούς περιττούς και βλαβερούς για την επιχειρηματική καινοτομία.

Πρόσφατα, ο Musk ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μηνύσει την FAA, κατηγορώντας την ότι επιβραδύνει τις δραστηριότητες της SpaceX με “γραφειοκρατικές ανοησίες” που δεν επηρεάζουν την ασφάλεια. Παράλληλα, δήλωσε ότι η EPA προτείνει παράλογα πρόστιμα για την SpaceX, περιλαμβάνοντας το ποσό των 148.000 δολαρίων για εκτόξευση ακατάλληλου νερού και υγρού οξυγόνου στο σημείο εκτόξευσης στο Νότιο Τέξας. Ο Musk υποστηρίζει πως οι κανονισμοί αυτοί στερούν από την ανθρωπότητα την ελευθερία της να εξερευνά το διάστημα και να προοδεύει.

Ο Trump έχει προτείνει τη δημιουργία μιας κυβερνητικής επιτροπής αποτελεσματικότητας, και ο Musk φαίνεται πως είναι ο επικρατέστερος για την ηγεσία αυτής της επιτροπής. Στόχος της είναι η μείωση της κυβερνητικής παρέμβασης στις επιχειρήσεις και η κατάργηση κανονισμών που θεωρούνται περιττοί, ενώ υπάρχει ανησυχία για το πώς μια τέτοια απορρύθμιση μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια και το περιβάλλον.

Ο Musk έχει δείξει την επιθυμία του να συνεχίσει να καινοτομεί σε τομείς όπως η διαστημική τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη, με πρόσφατες ανακοινώσεις για το robotaxi της Tesla και τη Neuralink, η οποία πέτυχε νίκη ρυθμιστικής έγκρισης για το πειραματικό της μικροτσίπ που στοχεύει στην αποκατάσταση της όρασης. Ο ρόλος του Musk σε μια κυβέρνηση Trump θα μπορούσε να δώσει στους επιχειρηματίες μια σπάνια ευκαιρία να προωθήσουν τις τεχνολογίες τους χωρίς τα εμπόδια που επιβάλλουν οι κανονισμοί.

Related post