Τέλος κρουαζιέρας: Τι λέει ο δήμαρχος Σαντορίνης για την επιβολή του στη νέα τουριστική σεζόν

 Τέλος κρουαζιέρας: Τι λέει ο δήμαρχος Σαντορίνης για την επιβολή του στη νέα τουριστική σεζόν

Εμείς έχουμε κάνει ένα σχεδιασμό και έχουμε από το παρελθόν ασχοληθεί με το θέμα της ρύθμισης των ροών των επισκεπτών στη Σαντορίνη, είχαμε κάνει το relocation ούτως ώστε να μπορέσουμε να ρυθμίσουμε τον αριθμό των επισκεπτών και μετά από μελέτη που έγινε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθορίστηκε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι 8.000 επισκέπτες θα μπορούσε να φιλοξενήσει η Σαντορίνη από τους αφικνούμενους από τα κρουαζιερόπλοια είπε στο ΕΡΤNEWS ο δήμαρχος Σαντορίνης Δημήτρης Ζώρζος.

«Το δεύτερο ζήτημα είναι το θέμα του τέλους. Θεωρώ μείζον θέμα ότι θα μπορούσε η αυτοδιοίκηση να καθορίζει το ύψος του τέλους, το οποίο θα επιβάλει κατά επιβάτη και τούτο να διαφέρει πολλές φορές από νησί σε νησί, καθώς άλλοι μπορεί να θέλουν τα 20 ευρώ, άλλοι να θέλουν τα 10 ευρώ. Θεωρώ ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει την αυτοτέλεια, να καθορίζει τον αριθμό.

  • Θέλω όμως να πω εδώ ότι τα 20 ευρώ, εφόσον επιβληθούν, θα πρέπει να μπαίνουν στο ταμείο του Δήμου, καθώς η επιβάρυνση αφορά τον τόπο. Η όποια επιβάρυνση από τον αριθμό των επισκεπτών αφορά τον κάθε τόπο.
  • Έχουμε ανάγκη των χρημάτων για την βελτίωση των υποδομών αλλά και για τις καθημερινές λειτουργίες στο νησί.
  • Σε ό, τι αφορά το τέλος κρουαζιέρας εμείς λέμε ότι πρέπει να μπαίνει στα ταμεία του Δήμου και να αποφασίζει η αυτοδιοίκηση ως προς το ύψος του.

Πέρυσι ήρθαν στην Σαντορίνη 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες από την κρουαζιέρα, εφέτος υπολογίζονται περισσότεροι.

Η ομαλή τους εξυπηρέτηση ήταν και ο λόγος που έγινε η μελέτη με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προκειμένου να καθορίσουμε τον αριθμό των επισκεπτών που ευχερώς θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε στο νησί», τόνισε ο δήμαρχος.

 

Related post