Το επαναστατικό SUV EV9 κερδίζει το πρώτο χρυσό για την Kia

 Το επαναστατικό SUV EV9 κερδίζει το πρώτο χρυσό για την Kia

Το SUV Kia EV9 κέρδισε το πολυπόθητο χρυσό τρόπαιο στα 2024 International Design Excellence Awards (IDEA) που απονέμει η International Designers Society of America (IDSA). Το βραβείο είναι η πρώτη χρυσή διάκριση IDEA για την Kia και η ξεκάθαρη κατάκτηση των τριών πιο σημαντικών παγκόσμιων βραβείων σχεδιασμού για τη μάρκα, έρχονται ως συνέχεια μετά τις επιτυχίες του EV9 στα βραβεία Red Dot και iF νωρίτερα φέτος.

Η Kia έλαβε το σημαντικό χρυσό τρόπαιο στην κατηγορία Automotive and Transportation για την πλήρως ηλεκτρική ναυαρχίδα της, το SUV EV9, στην τελετή απονομής των βραβείων IDEA 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στο Palmer Events Center στο Όστιν του Τέξας. Αυτή η διάκριση ενισχύει τη σχεδιαστική υπεροχή και πρωτοτυπία του EV9, καθώς και τον καινοτόμο χαρακτήρα της αναγνωρισμένης σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Kia “Opposites United”.

Το EV9 αντιπροσωπεύει την ουσία του «Opposites United», το οποίο αξιοποιεί τη δημιουργική ένταση που δημιουργείται από τις αποκλίνουσες αξίες της φύσης και του νεωτερισμού για να προσφέρει ένα αρμονικό σύνολο. Αυτή η φιλοσοφία ενέπνευσε τους σχεδιαστές της Kia να απαλλαγούν από τη συμβατική σκέψη και να δημιουργήσουν ένα πρωτοποριακό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με τολμηρό και αυθεντικό χαρακτήρα.

Το EV9 χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές και λείες επιφάνειες, ενώ χαρακτηριστικά στοιχεία όπως η ψηφιακή μάσκα Tiger Face, η μάσκα φωτισμού Digital Pattern και οι κάθετοι προβολείς συμβάλλουν στη μοναδική φουτουριστική του γοητεία. Αυτά τα ποιοτικά αισθητικά στοιχεία βοήθησαν το EV9 να αποσπάσει κορυφαίες διακρίσεις στα βραβεία Red Dot και iF Design και να εξασφαλίσει χρυσό βραβείο στο IDEA 2024.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 44η επέτειο του IDEA, καθιστώντας το ένα από τα μακροβιότερα και πιο αναγνωρισμένα παγκόσμια προγράμματα βραβείων σχεδιασμού. Ανεπηρέαστος από τη μόδα που μεταβάλλεται ή το πρόσκαιρο στυλ, ο ετήσιος διαγωνισμός επικεντρώνεται αποκλειστικά στον εντοπισμό και την απόδοση διακρίσεων στην κορυφή της σχεδιαστικής αριστείας.

Το Χρυσό τρόπαιο του EV9 στην κατηγορία Αυτοκίνητα και Μεταφορές έρχεται επτά χρόνια μετά την απονομή του Χάλκινου βραβείου IDEA στο Kia Telluride Concept το 2017. Το EV9 αποτελεί την αιχμή του δόρατος της στρατηγικής δέσμευσης της Kia να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην παγκόσμια βιώσιμη κινητικότητα.

Πηγή: Sport24.gr

Related post