ΣΥΡΙΖΑ – Προαναγγελία υποψηφιότητας από Κασσελάκη: Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας

 ΣΥΡΙΖΑ – Προαναγγελία υποψηφιότητας από Κασσελάκη: Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας

Προαναγγελία υποψηφιότητας από τον Στέφανο Κασσελάκη σε συνομιλία που είχε με τους βουλευτές του κόμματός του μέσω Skype. «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δικής σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος» τόνισε χαρακτηριστικά. Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν με βίντεο όπως είχε γίνει στις 29 Αυγούστου στο τέλος της εβδομάδας.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν πως στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συζητήθηκε θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη ούτε παραπομπής του στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Σε νέα συνεδρίασή της την Πέμπτη αναμένεται πάντως να οριστικοποιήσει η Πολιτική Γραμματεία την εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή για τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή Προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Η Πολιτική Γραμματεία επαναβεβαίωσε χθες την εισήγησή της για Συνέδριο στις 1-3 Νοεμβρίου και εσωκομματικές εκλογές στις 24 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί και την 1η Δεκεμβρίου.

Το ζήτημα της εκλογιμότητας βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης, με την πλευρά των 87 να ζητά διασφαλίσεις διαφάνειας από τους υποψηφίους προέδρους με κριτήρια όπως το πόθεν έσχες και το λευκό ποινικό μητρώο.

Δεν προκειται για φωτογραφικές ρυθμίσεις αλλά για μια αγωνία γιατί έχουμε βρεθεί μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο κ. Κασσελάκης είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως” τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Να δεσμευτεί κάθε υποψήφιος πρόεδρος ότι δεν θα έχουμε μια λογική διχασμού” ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός.

Όχι σε επιπλέον κριτήρια εκλογιμότητας λέει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και ζητά συζήτηση του καταστατικού. “Με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις για να μην μπορεί κανείς κακεντρεχής να μας πει ότι μπάζει από πουθενά. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συζητηθεί και το καταστατικό. Πέρσι κάναμε μια προεδρική εκλογή αποστεωμένη από την πολιτική συζήτηση στη βάση. Κάναμε ένα λάθος που δεν πρέπει να επαναλάβουμε” είπε ο Νίκος Παππάς.

Με διοικητικά μέτρα δεν απαντάς σε πολιτικό πρόβλημα” σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ενόψει της κατάθεσης υποψηφιοτήτων, ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια η Όλγα Γεροβασίλη. “Δεν έχω πει οτι θα είμαι, ούτε ότι δεν θα είμαι. Θέλω λίγο χρόνο” είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, γίνεται πυρετός διαβουλεύσεων στη νέα πλειοψηφία, όπως έχει αυτή καταγραφεί κατά την ψήφιση της πρότασης μομφής του Στέφανου Κασελλάκη. Πυρετός διαβουλεύσεων και στους 87 για να καταλήξουν στον υποψήφιο, ενώ στην Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους και ο Νικόλας Φαραντούρης ως ευρωβουλευτής, αλλά και ο Σωκράτης Φάμελλος.

 

 

Related post