Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

 Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Έντονα φαινόμενα ειδικότερα από το απόγευμα, επιφυλάσσει ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά βροχές και καταιγίδες.

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Τετάρτη (18-09-24) μέχρι τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στη Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και από ισχυρούς ανέμους.

Η πρόγνωση για τον καιρό από το ERTNEws

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο, βόρειοι στο Αιγαίο έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε λίγη συννεφιά, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 28 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη είναι πιθανές κάποιες μπόρες μες την ημέρα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.

Την Παρασκευή οι βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα συνεχιστούν. Οι βοριάδες έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

(Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

89 mm το ύψος βροχής στην Καλαμπάκα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18/09 σε μεγάλο τμήμα της χώρας, με αρκετούς μετεωρολογικούς σταθμούς του δίκτυου σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr να καταγράφουν σημαντικά ύψη βροχής, με το μεγαλύτερο ύψος έως τις 08:30 της Τετάρτης να καταγράφεται στην Καλαμπάκα με 89 mm.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα οκτώ οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 18/09, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας. Η πανοραμική εικόνα προέρχεται από την κάμερα στην Καλαμπάκα, η οποία ανήκει στο meteolive.gr και έχει ενταχθεί στο δίκτυο καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Περισσότερες όμορφες φθινοπωρινές εικόνες από διάφορα μέρη της χώρας μας, μπορείτε να δείτε στις μετεωρολογικές κάμερες του δικτύου μας.

Πηγή: ertnews.gr

Related post