Κέρκυρα: Η ΕΛΜΕ δημιούργησε διαδικτυακή πλατφόρμα για εξεύρεση κατοικιών για εκπαιδευτικούς

 Κέρκυρα: Η ΕΛΜΕ δημιούργησε διαδικτυακή πλατφόρμα για εξεύρεση κατοικιών για εκπαιδευτικούς

1.000 παραιτήσεις αναπληρωτών και αναπληρωτριών είχαμε την περσινή σχολική χρονιά, αφού αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος διαβίωσης, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Αχιλλέας Καπετάνιος πρόεδρος ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Ελάχιστα τα διαθέσιμα σπίτια προς ενοικίαση και αυτά σε εξωφρενικά ψηλά ενοίκια. Στην Κέρκυρα, με την τουριστική περίοδο να μην έχει τελειώσει, αυτές τις μέρες καταφτάνουν 187 νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοι, μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, πρόσθεσε.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ζητά την αλληλεγγύη των πολιτών ώστε να βρουν σπίτια στο νησί οι δάσκαλοι και καθηγητές.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλεί κάθε ενδιαφερόμενο/η που μπορεί να προσφέρει σπίτι προς ενοικίαση και επιθυμεί, να το δηλώσει στον παρακάτω σύνδεσμο https://forms.gle/dhqbXxpV2vtxF9bw7 . Επίσης καλεί κάθε πολίτη που έχει τη δυνατότητα και το επιθυμεί, να φιλοξενήσει για λίγες ημέρες εκπαιδευτικούς μέχρι την οριστική τοποθέτησή τους σε σχολείο.
Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον στον παρακάτω σύνδεσμο https://forms.gle/pBfF7YEeZHhVhiV98

Αυτή τη στιγμή έχουν βρεθεί περίπου τριάντα σπίτια από ιδιοκτήτες και γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες των εκπαιδευτικών που θα έρθουν στο νησί, κατέληξε ο κ. Καπετάνιος.

 

Related post