Απόστολος Γκλέτσος: «Θα φύγω από την πολιτική αν επανεκλεγεί ο Κασσελάκης»

 Απόστολος Γκλέτσος: «Θα φύγω από την πολιτική αν επανεκλεγεί ο Κασσελάκης»

Ο Απόστολος Γκλέτσος, σε μια εκτενή πολιτική τοποθέτηση, εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά του Στέφανου Κασσελάκη, δηλώνοντας ότι αν επανεκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποσυρθεί από την πολιτική.

Ο ίδιος υποστήριξε πως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, σημειώνοντας ότι έκανε λάθος που τον στήριξε στις προηγούμενες εκλογές. Ο Γκλέτσος ανέφερε ότι ο Κασσελάκης επικεντρωνόταν περισσότερο στην προβολή πλούτου και ευμάρειας, μια συμπεριφορά που δεν ταιριάζει σε έναν αριστερό ηγέτη, και τον κατηγόρησε ότι απέτυχε να παρουσιάσει μια ρεαλιστική πολιτική ατζέντα.

Ο Γκλέτσος υποστήριξε ότι όταν ο Κασσελάκης πιέζονταν σε ιδιωτικές συζητήσεις, απέφευγε να αντιδράσει αρνητικά, αλλά δημόσια χρησιμοποιούσε την τακτική του να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για υπονομεύσεις, κάτι που, κατά τον Γκλέτσο, δεν ισχύει. Αντίθετα, στην περίπτωση εκλογής του Παύλου Πολάκη ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γκλέτσος δήλωσε πως θα στηρίξει την υποψηφιότητά του, θεωρώντας πως η ηγεσία του Πολάκη θα οδηγήσει σε ένα διαφορετικό ΣΥΡΙΖΑ, με περισσότερη αυτονομία και δύναμη απέναντι στην κεντροδεξιά.

Αναφερόμενος στη σημερινή πολιτική κατάσταση, ο Γκλέτσος υποστήριξε πως το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει ένα σκληρό δόγμα, αυτό που κατάφερε η αριστερά με το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν μπορούσε να περάσει η δεξιά. Επεσήμανε πως, εάν είχε τη θέση του πρωθυπουργού, θα πρότεινε επιστροφή στη δραχμή, εκμεταλλευόμενος τη συνεργασία με τους εφοπλιστές, ενώ θα δημιουργούσε μια κρατική ελληνική τράπεζα για να υποστηρίξει την οικονομία.

Κλείνοντας, ο Γκλέτσος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παραμείνει ένα αριστερό κόμμα με δυναμική, ενώ αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί συνεργασία, θα πρέπει να ενταχθεί κάτω από το όραμα και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Related post