Διεθνής παίκτης της Γαλλίας παρασύρθηκε από τα ρεύματα στο Κέιπ Τάουν και χάθηκε στη θάλασσα

 Διεθνής παίκτης της Γαλλίας παρασύρθηκε από τα ρεύματα στο Κέιπ Τάουν και χάθηκε στη θάλασσα

Η εξαφάνιση του διεθνούς παίκτη της Γαλλίας κάτω των 18 ετών Μεντί Ναρίσι προκλήθηκε εν μέρει από μια κακώς οργανωμένη προπόνηση αποθεραπείας, κατέληξε έρευνα της ομοσπονδίας ράγκμπι της χώρας.

Ο 17χρονος Ναρίσι παρασύρθηκε ενώ συμμετείχε σε μια άσκηση που είχε οργανώσει η διοίκηση της ομάδας στη θάλασσα στα ανοικτά του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική τον Αύγουστο.

Η FFR δήλωσε ότι οι προειδοποιητικές πινακίδες στην παραλία αγνοήθηκαν ή παραλείφθηκαν και ότι η επίβλεψη της συνεδρίας ήταν «ανεπαρκώς ελεγχόμενη».

«Η απόφαση να οργανωθεί μια συνεδρία αποθεραπείας στο νερό στην παραλία Dias λήφθηκε χωρίς να ληφθεί υπόψη η επικινδυνότητα της περιοχής, ιδίως τα ρεύματα, τα κύματα και οι βράχοι», δήλωσε η FFR.

Λέει ότι διερευνά το ενδεχόμενο λήψης μέτρων κατά των υπευθύνων της ομάδας κάτω των 18 της Γαλλίας εκείνη τη στιγμή.

Η FFR πήρε συνέντευξη από όλο το προσωπικό που ήταν παρόν στη συνάντηση και από ορισμένους από τους παίκτες που συμμετείχαν.

Ο Narjissi, ο οποίος είχε υπογράψει πρόσφατα στην πρωταθλήτρια Top 14 Τουλούζ και είναι γιος του πρώην αρχηγού των ανδρών του Μαρόκου Jalil Narjissi, συμμετείχε σε ένα τουρνουά πέντε ομάδων στο οποίο συμμετείχαν επίσης η Νότια Αφρική, η Αγγλία, η Ιρλανδία και η Γεωργία.

Ο Jalil Narjissi επέκρινε το προσωπικό που οργάνωσε τη συνάντηση.

«Δεν είναι ατύχημα, προκλήθηκε», δήλωσε.

«Ένα ατύχημα με το λεωφορείο, ένα αεροπορικό δυστύχημα ή αν ο Μεντί τραυματιστεί και παραπληγίσει, όλοι μας λυπόμαστε, είμαστε απογοητευμένοι. Αλλά όχι αυτό, όχι κάτι τέτοιο.

«Έπαιξαν με τις ζωές των παιδιών μας».

Η FFR λέει ότι έχει θέσει όλες τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει στη διάθεση των γονέων του Narjissi και έχει στείλει την έκθεσή της στο γαλλικό Υπουργείο Αθλητισμού.

Πηγή: BBC

Related post