Τη Δευτέρα ξεκινά η ακρόαση της Μάντσεστερ Σίτι για τις 115 κατηγορίες του FFP

 Τη Δευτέρα ξεκινά η ακρόαση της Μάντσεστερ Σίτι για τις 115 κατηγορίες του FFP

Οι πρωταθλητές Αγγλίας ανακάλυψαν στις αρχές του 2023, έπειτα από μακροχρόνια έρευνα, ότι θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για υποτιθέμενα χρηματικά παραπτώματα. Οι κατηγορίες εναντίον τους χρονολογούνται από το 2009, λίγο μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του συλλόγου από τον Σεΐχη Μανσούρ.

Η Σίτι κατηγορείται ότι δεν παρείχε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα συνολικά οικονομικά της, καθώς και τις πληρωμές παικτών και μάνατζερ. Οι υπεύθυνοι του “Etihad Stadium”, που έγραψαν ιστορία την περασμένη σεζόν, όταν εξασφάλισαν τέταρτο διαδοχικό στέμμα στην κορυφαία κατηγορία, αρνούνται κάθε αδίκημα και υπερασπίζονται την υπόθεσή τους σε ανεξάρτητη έρευνα.

Είχε αναφερθεί εδώ και καιρό ότι η ακρόαση της Σίτι για το FFP θα ξεκινούσε τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωνόταν μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους και τώρα αποκαλύφθηκε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Αφού παρουσιαστούν, ακουστούν και εξεταστούν όλα τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και επιχειρήματα, θα εκδοθεί τελική απόφαση. Έχει γίνει λόγος για το ενδεχόμενο η Σίτι να τιμωρηθεί με ποινές βαθμών – παρόμοιες με αυτές που επιβλήθηκαν στην Έβερτον και τη Νότιγχαμ Φόρεστ την περασμένη σεζόν – με βαριά πρόστιμα ή ακόμη και με υποβιβασμό από την Premier League.

Έχει επίσης προταθεί ότι η Σίτι θα μπορούσε να αποφύγει κάθε είδους τιμωρία, καθώς παλεύει να καθαρίσει το όνομά της, και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το παρατεταμένο έπος θα κλείσει μέχρι το τέλος του 2025, καθώς τυχόν προσφυγές θα τραβήξουν τα πράγματα μέχρι το νέο έτος και μετά.//Λ.

Πηγή: ertsports.gr

Related post