Νοσοκομείο Καλαμάτας: Παραμένει στις άγονες περιοχές τύπου Α’ – Αναβαθμίζεται και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

 Νοσοκομείο Καλαμάτας: Παραμένει στις άγονες περιοχές τύπου Α’ – Αναβαθμίζεται και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Στην ανάκληση της απόφασης για τη μετατροπή του Νοσοκομείου Καλαμάτας από τις άγονες περιοχές α’ σε β’ προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, υπό το βάρος και των έντονων και καθολικών αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία.

“Δεν είχαμε καμία πρόθεση να υποβαθμίσουμε το νοσοκομείο της Καλαμάτας ούτε εγώ προσωπικά να προσβάλλω την Καλαμάτα» τόνισε σε δήλωσεις του χθες στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό BEST TV, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιαδης, διευκρινίζοντας πως το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης θα παραμείνει στην κατηγορία «άγονο τύπου Α» και μετά την υπογραφή της ΚΥΑ που το υποβίβαζε σε άγονο τύπου Β. Ο υπουργός Υγείας, διευκρινισε πάντως πως στη διαπιστωτική απόφαση η περιοχή των Γαργαλιάνων και του Αγίου Νικολάου θα γίνει άγονο Β.

Η ανάρτηση για το συγκεκριμένο θέμα του Υπουργού στην πλατφόρμα “Χ”

Σε τοποθέτηση του πριν λίγο στη βουλή πάντως ο Υπουργός Υγείας, έκανε γνωστό ότι αναβαθμίζεται στην κατηγορία άγονο τύπου α’ από β’ και το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Ανακοινώσεις με τις οποίες εκφράζουν την ικανοποίηση τους, για την εξέλιξη που επαναφέρει το νοσοκομείο Καλαμάτας στην προηγούμενη κατάσταση σε ό,τι αφορά στα κριτήρια πρόσληψης, μοριοδότησης και οικονομικών απολαβών των γιατρών εξέδωσαν οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομμάλης και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος καθώς και ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

Related post