Αποφυλακίζεται ο Απόστολος Λύτρας με όρους – παραμένει η καταγγελία από τη σύζυγό του

 Αποφυλακίζεται ο Απόστολος Λύτρας με όρους – παραμένει η καταγγελία από τη σύζυγό του

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα με την επιβολή περιοριστικών όρων, ακολουθώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση. Η αρχική κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, που του είχε απαγγελθεί για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου, μετατράπηκε σε πλημμέλημα, συγκεκριμένα σε ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση. Ο Λύτρας παραπέμπεται τώρα σε δίκη στο Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Στους όρους που επιβλήθηκαν περιλαμβάνονται η απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, καθώς και η απαγόρευση οποιασδήποτε επικοινωνίας μαζί της, εκτός από θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο, η οποία θα γίνεται μέσω δικηγόρων. Η παράδοση και παραλαβή του τέκνου θα γίνεται έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας της κ. Πολυζωγοπούλου, χωρίς ο κατηγορούμενος να μπορεί να έρθει σε επαφή με το πρόσωπο που συνοδεύει το παιδί. Επιπλέον, ο Λύτρας υποχρεούται να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ίδια η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχε καταθέσει υπόμνημα ζητώντας την αποφυλάκιση του Λύτρα για λόγους που σχετίζονται με την επικοινωνία του με την ανήλικη κόρη τους. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται από την υποστήριξη της κατηγορίας και θα συνεχίσει τις καταγγελίες της αν χρειαστεί.

Ο Απόστολος Λύτρας είχε οδηγηθεί στη φυλακή τον περασμένο Ιούνιο για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, ενώ είχε προφυλακιστεί στη συνέχεια λόγω παραβίασης των όρων αποφυλάκισής του. Η κράτησή του διήρκεσε περίπου 2,5 μήνες, πρώτα στις φυλακές Κορυδαλλού και έπειτα στις φυλακές Κορίνθου.

Related post