Αιχμές της Μελάνια για τις Αρχές σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ – Δείτε βίντεο με τη σπάνια εμφάνισή της

 Αιχμές της Μελάνια για τις Αρχές σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ – Δείτε βίντεο με τη σπάνια εμφάνισή της

Η Μελάνια Τραμπ, με ένα νέο βίντεο που ανάρτησε την Τρίτη, εκφράζει την αμφιβολία της για τον ρόλο των Αρχών στην αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του συζύγου της, Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιούλιο. Στο βίντεο, διάρκειας 34 δευτερολέπτων, η πρώην Πρώτη Κυρία άφησε αιχμές για τη διαχείριση της υπόθεσης από τις Αρχές, λέγοντας ότι υπάρχουν «περισσότερα στην ιστορία» και ότι η αλήθεια πρέπει να αποκαλυφθεί. Αμφισβήτησε επίσης το γιατί δεν συνελήφθη ο δράστης νωρίτερα, υπονοώντας ότι μπορεί να υπάρχει συνωμοσία.

Η Μελάνια Τραμπ δήλωσε ότι η απόπειρα κατά της ζωής του συζύγου της ήταν μια «φρικτή, οδυνηρή εμπειρία» και σημείωσε πως η «σιωπή» γύρω από το συμβάν είναι ανησυχητική. «Δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι γιατί οι Αρχές επιβολής του νόμου δεν συνέλαβαν τον δράστη πριν από την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ», είπε χαρακτηριστικά στο βίντεο, προσθέτοντας πως «υπάρχουν σίγουρα περισσότερα σε αυτή την ιστορία που πρέπει να αποκαλυφθούν».

Η δημοσίευση του βίντεο έρχεται λίγες ώρες πριν από το προεδρικό ντιμπέιτ του Ντόναλντ Τραμπ με τη Δημοκρατική υποψήφια Καμάλα Χάρις, καθώς και ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Η Μελάνια Τραμπ δεν ήταν παρούσα στο σημείο της απόπειρας τον Ιούλιο, όταν ο δράστης, Τόμας Μάθιου Κρουκς, άνοιξε πυρ εναντίον του Τραμπ από απόσταση 150 μέτρων, κατά τη διάρκεια μιας υπαίθριας συγκέντρωσης στην Πενσυλβάνια.

Παρά το γεγονός ότι η Μυστική Υπηρεσία είχε αναλάβει την ασφάλεια της περιοχής, ο δράστης κατάφερε να σκαρφαλώσει στην οροφή ενός κτιρίου και να πυροβολήσει τον Τραμπ, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο αυτί. Το γεγονός ότι ο ένοπλος κατάφερε να φτάσει τόσο κοντά στον στόχο του έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Μυστική Υπηρεσία και οι τοπικές Αρχές χειρίστηκαν την ασφάλεια εκείνης της ημέρας.

Μετά το περιστατικό, η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας, Kimberly Cheatle, παραδέχθηκε ότι η υπηρεσία απέτυχε στην αποστολή της να προστατεύσει τον Τραμπ, λέγοντας ότι «η επίσημη αποστολή της Μυστικής Υπηρεσίας είναι να προστατεύσει τους ηγέτες του έθνους μας. Στις 13 Ιουλίου, αποτύχαμε». Η Cheatle αργότερα παραιτήθηκε από τη θέση της.

Η Μελάνια Τραμπ, η οποία δεν έχει αναμειχθεί ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ για το 2024, έχει διατηρήσει χαμηλό προφίλ από τότε που ο σύζυγός της έφυγε από τον Λευκό Οίκο το 2021. Το νέο βίντεο συνοδεύεται από αναφορά στα επερχόμενα απομνημονεύματά της, με τίτλο «Melania», τα οποία θα κυκλοφορήσουν την 1η Οκτωβρίου. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν το βιβλίο της περιλαμβάνει αναφορές στην απόπειρα δολοφονίας του συζύγου της ή αν η δήλωσή της στο βίντεο σχετίζεται άμεσα με τα απομνημονεύματά της.

Η κυκλοφορία του βιβλίου της Μελάνια Τραμπ έχει προκαλέσει ήδη ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη φορά που η ίδια αφηγείται προσωπικά την ιστορία της. Η έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε απλή μορφή και σε συλλεκτική έκδοση, με την τιμή της να κυμαίνεται από 30 έως 150 δολάρια. Παρόλο που η Μελάνια έχει αποτελέσει το θέμα πολλών βιβλίων και βιογραφιών, αυτή είναι η πρώτη φορά που η ίδια παίρνει τον λόγο. Δεν είναι σαφές αν θα πραγματοποιήσει περιοδεία για την προώθηση του βιβλίου.

Παρά την απόστασή της από τα νομικά προβλήματα του συζύγου της, η Μελάνια Τραμπ παραμένει μια κεντρική φιγούρα στη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ και το ενδιαφέρον για τις μελλοντικές της κινήσεις παραμένει ζωντανό. Αν και δεν συμμετείχε στο πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ του συζύγου της, και έχει αποφύγει να εμπλακεί στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, το βίντεο αυτό ίσως σηματοδοτεί μια νέα φάση στη δημόσια παρουσία της.

Related post