Καιρός: Αλλαγή στο σκηνικό με φθινοπωρινή «εισβολή» από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου

 Καιρός: Αλλαγή στο σκηνικό με φθινοπωρινή «εισβολή» από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου

Ασταθείς καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, με τα πρώτα δείγματα φθινοπώρου να εμφανίζονται από τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, οι βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας φθινοπωρινής περιόδου.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, η αστάθεια των τελευταίων ημερών θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο, με τα έντονα φαινόμενα να επικεντρώνονται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας – με έμφαση στη Φθιώτιδα – καθώς και στη βόρεια Εύβοια. Οι ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, εκτός από τη Θράκη, θα δεχτούν επίσης βροχοπτώσεις κατά τις απογευματινές ώρες.

Από τη Δευτέρα, η «φθινοπωρινή εισβολή» θα φέρει ένα χαμηλό βαρομετρικό που θα συνοδεύεται από εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά από την Τετάρτη, ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις, την επόμενη Παρασκευή αναμένονται εκ νέου έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με τοπικές νεφώσεις και πιθανούς όμβρους στα ηπειρωτικά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα δυτικά, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα ανατολικά και τα νότια, με εντάσεις 3-5 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Related post