Παρέμβαση βιομηχανικών οργανώσεων για το κόστος του ρεύματος

 Παρέμβαση βιομηχανικών οργανώσεων για το κόστος του ρεύματος

«Οι επιχειρήσεις, και ειδικά η βιομηχανία, στην Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωπες με κόστος ηλεκτρικής ενέργειας που απειλεί την ίδια τους την ύπαρξη, καθώς καλούνται να λειτουργήσουν με πολύ υψηλότερο κόστος από τους ανταγωνιστές τους. Είναι επείγουσα ανάγκη η Ευρώπη να αντιδράσει προκειμένου να διορθώσει δομικές αδυναμίες, αλλά και η Ελλάδα να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα, όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

  • Αυτό επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωση 12 βιομηχανικοί σύνδεσμοι, ΣΕΒ, ΣΒΕ, ΣΒΑΠ, ΣΒΘΣΕ,ΣΒΣΕ, ΣΘΕΒ,ΣΒΠΕ, ΣΕΒΤ,ΣΕΧΒ,ΣΜΕ,ΕΒΙΚΕΝ, ΕΒΙΧΕ) για το κόστος του ρεύματος.

Όπως αναφέρουν: «Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι καίριας σημασίας για την ανταγωνιστικότητα, βιωσιμότητα και ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής και των επιχειρήσεων, ενώ αποτελεί καθοριστικό παράγοντα διαμόρφωσης του πληθωρισμού.

Η ανάγκη θωράκισης των επιχειρήσεων, και ειδικά της βιομηχανίας, είναι επιτακτική καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, τονίζουμε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, καθώς δομικές παρεμβάσεις δεν μπορούν να επιτευχθούν σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια».

Πηγή: ertnews.gr

Related post