Αυστραλία: Η επόμενη Εθνική Απογραφή (2026) θα περιλαμβάνει τελικά ερώτημα για τους ΛΟΑΤΚΙ+

 Αυστραλία: Η επόμενη Εθνική Απογραφή (2026) θα περιλαμβάνει τελικά ερώτημα για τους ΛΟΑΤΚΙ+

Υπαναχώρηση  του Ομοσπονδιακού πρωθυπουργού Άντονι Αλμπανίζι μπροστά στις εσωκομματικές, ενδοκυβερνητικές όσο και λοιπές αντιδράσεις που  προκάλεσε η αρχικά διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης του κόμματος  των Εργατικών να διαγράψει την προσθήκη σχετικού ερωτήματος για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.σπό την επόμενη Εθνική Απογραφή στην Αυστραλία.

Όπως είχε αρχικά κάνει γνωστό η κυβέρνηση, είχε προτείνει στην αρμόδια για τη διεξαγωγή της απογραφής Εθνική Στατιστική Αρχή (Australian Bureau of Statistics) να απαλείψει σχετικό ερώτημα που είχε περιλάβει για όσους εκούσια επιλέξουν να δηλώσουν ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, αμφυλοφιλόφιλοι, τράνς, queer, intersex κ.α. (ΛΟΑΤΚΙ+)  στην Εθνική Απογραφή του 2026.

Σύμφωνα με την άποψη της κυβέρνησης η προσθήκη του επίμαχου ερωτήματος θα μπορούσε να αποβεί «διχαστική» όπως χαρακτηριστικά είχε τονίσει μόλις την προηγούμενη ημέρα σε δήλωση του ο Υπουργός των Οικονομικών Τζιμ Τσάλμερς.

Αντιστρέφοντας αυτή την κυβερνητική θέση ο Αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα, μιλώντας στο ABC Radio Melbourne ότι, «ήταν κοινή θέση» να συμπεριληφθεί στο ερωτηματολόγιο  μια σχετική ερώτηση:

«Μιλήσαμε με το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής και πρόκειται να δοκιμάσουν μια νέα ερώτηση, μια ερώτηση σχετική με τη σεξουαλικότητα», είπε ο κ. Αλμπανίζι.«Θα υπάρχει [ένα ερώτημα] όσο οι δοκιμές πάνε καλά», επεσήμανε.

Είχε προηγηθεί η δημόσια αντίδραση μερίδας στελεχών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος των Εργατικών, συμπεριλαμβανομένης της κριτικής από τον βοηθό υπουργό Ged Kearney. Έξι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος μίλησαν κατά της απόφασης στο δίκτυο ABC, λέγοντας ότι συμπεριλαμβανομένης μιας ερώτησης για την  LGBT κοινότητα «καταγράφει και συνυπολογίζει», ενώ το να μην το κάνεις θα μπορούσε να είναι όπως υποστήριξαν  ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Related post