Ξεκίνησε η λειτουργία της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

 Ξεκίνησε η λειτουργία της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Το αίτημα χρόνων για λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας εκπληρώθηκε χθες Δευτέρα 19 Αυγούστου.

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε τη λειτουργία της Μονάδας. Συγκεκριμένα ο Υπουργός έγραψε:

• ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ Μονάδας Εντατικής Θεσσαλίας Παίδων  έξι (6) κλινών στο  Π.Γ.Ν. Λάρισας στις  19.08.2024

• ΙΑΤΡΙΚΟ προσωπικό : 1 Δ/ντής και 3 Επιμ. Β’ Παιδιατρικής (από 1.9.2024 θα μετακινηθεί ακόμη μία (1) παιδίατρος με εξειδίκευση στη ΜΕΘ), οπότε η ιατρική δύναμη της Μονάδας θα είναι πέντε (5) άτομα

• Νοσηλευτικό προσωπικό : 18 άτομα

• Η κτιριακή κατασκευή της ΜΕΘ Παίδων, η εσωτερική διαρρύθμιση και ο ιατροτεχνολογικός, ξενοδοχειακός κ.λ.π. εξοπλισμός αυτής εξασφαλίσθηκε μετά από δωρεά του κ. Ξενοφώντα Καντώνια της εταιρίας COSMOS ALUMINIUM AE.

• Για την πλήρη ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ της ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ του Π.Γ.Ν. Λάρισας βρίσκεται σε  εξέλιξη έργο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας  (RRF), προϋπολογισμού (με ΦΠΑ) 1.179.320,00 ευρώ.

“Η λειτουργία της Μονάδας είναι ένα σημαντικό βήμα για την καλύτερη φροντίδα των παιδιών” επεσήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιάννάκος ο οποίος ωστόσο τόνισε πως “το 60% των ΜΕΘ Παίδων είναι αναπτυγμένες στην Αττική και οι διακομιδές παιδιών, που χρήζουν αυξημένης φροντίδας, σε αποστάσεις ακόμη και 500 χιλιομέτρων θέτουν σε κίνδυνο ζωές”.

Από χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ήδη νοσηλεύεται μένα παιδί.

Πηγή: ertnews.gr

Related post