Ο Τραμπ δημοσίευσε ψεύτικες φωτογραφίες της Τέιλορ Σουίφτ που φαίνεται να τον υποστηρίζει

 Ο Τραμπ δημοσίευσε ψεύτικες φωτογραφίες της Τέιλορ Σουίφτ που φαίνεται να τον υποστηρίζει

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να υπονόησε ψευδώς ότι έχει την υποστήριξη της Τέιλορ Σουίφτ, δημοσιεύοντας ψεύτικες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν την τραγουδίστρια και τους θαυμαστές της να τον υποστηρίζουν.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία ανήρτησε το μήνυμα «Αποδέχομαι!» συνοδευόμενο από φωτογραφίες, οι οποίες είχαν ληφθεί από άλλους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλές από αυτές φαίνεται να δημιουργήθηκαν με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Η ανάρτηση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των θαυμαστών της Σουίφτ, γνωστών ως Swifties, οι οποίοι κατηγόρησαν τον Τραμπ για διασπορά παραπληροφόρησης.

Μία από τις φωτογραφίες που κοινοποίησε ο Τραμπ απεικόνιζε θαυμαστές της Σουίφτ να φορούν μπλουζάκια με το σύνθημα: «Swifties for Trump». Η ανάρτηση έφερε την ετικέτα «σατιρικό» και συνοδευόταν από τον τίτλο «Οι Swifties στρέφονται προς τον Τραμπ μετά την αποτροπή συναυλίας της Τέιλορ Σουίφτ από την ISIS».

Η Σουίφτ ακύρωσε πρόσφατα τρεις συναυλίες στη Βιέννη μετά από μια πιθανή απειλή για τρομοκρατική επίθεση. Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα με την υποψία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις εμπνευσμένες από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μια άλλη φωτογραφία που αναδημοσίευσε ο Τραμπ, μιμείται μια αφίσα στρατολόγησης του αμερικανικού στρατού από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία έχει αντικαταστήσει το πρόσωπο του Uncle Sam με αυτό της Σουίφτ και έχει τίτλο «Η Τέιλορ θέλει να ψηφίσεις τον Ντόναλντ Τραμπ».

Σύμφωνα με το NBC News, δύο από τις φωτογραφίες που αναδημοσίευσε ο Τραμπ, απεικονίζει πραγματικές υποστηρίκτριες του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Η Σουίφτ υποστήριξε το Δημοκρατικό Κόμμα στις εκλογές του 2020 και επέκρινε τον Τραμπ κατά τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία.

«Αφού υποκινήσατε τη λευκή υπεροχή και τον ρατσισμό σε όλη τη διάρκεια της προεδρίας σας, έχετε το θράσος να υποκρίνεστε την ηθική ανωτερότητα πριν απειλήσετε με βία;» είχε γράψει τότε η Σουίφτ στο X (πρώην Twitter). «Θα σας καταψηφίσουμε τον Νοέμβριο» είχε γράψει η διάσημη τραγουδίστρια.

ΠΗΓΗ: BBC

Related post